Translate-Μετάφραση

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υποδέχεται τον κ. Χρήστο Μαριδάκη


 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος  Στεφανόπουλος απεδέχθη παράκληση του Προέδρου "ΑΙΑΝΤΙΣ" κ. Χρήστου  Μαριδάκη όπως επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον Κυριάκο και Ευγενία Μαριδάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις κατάσταση που βρίσκεται η Ιστορική περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας και για τις πολύχρονες προσπάθειες του συλλόγου για την προστασία-ανάπλαση και ανάδειξη της κηρυγμένης Ιστορικής και Αρχαιολογικής περιοχής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Η συνάντηση διήρκεσε 25 λεπτά, διεξήχθη μέσα σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και ο κ.Μαριδάκης έμεινε  ικανοποιημένος από τις θέσεις του  προέδρου της Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα.
 

   
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος με τον Κυριάκο και την Ευγενία Μαριδάκη .







             Ο κ. Μαριδάκης με τους Υπασπιστές της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μαριδάκη έδωσε  εντολή στα αρμόδια Υπουργεία Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.,Πολιτισμού να γίνουν ενέργειες για  προστασία, ανάπλαση  και ανάδειξη όλου του Ιστορικού και Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Σαλαμίνας.





Οι πολύχρονες αγώνες του ¨Αιαντις¨ έπιασαν επιτέλους τόπο ! 


Η ενότητα των αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας, προωθείται με σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι πλέον γεγονός!!!                      

Το  προϋπολογισμού 800 εκατομμυρίων δρχ.- έργο προβλέπει τη διαμόρφωση του αρχαίου λιμανιού στα Αμπελάκια και του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και την ενοποίησή τους, καθώς και τη δημιουργία Οικομουσείου και «Κέντρου Ερμηνείας» . Το έργο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης για την υλοποίηση του προγράμματος παραλιακών χώρων στο δήμο Αμπελακίων.
Η Νομαρχία Πειραιά αντέδρασε αρνητικά στην  προσπάθεια ανάπτυξης και προβολής της Ιστορικής αυτής περιοχής της Σαλαμίνας με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία υποστηρίζοντας την συνέχιση των εργασιών αμμοβολής στην περιοχή της Κυνοσουρας  !!!!!!!


Συνέντευξη τύπου

Ο Πρόεδρος κ.Χρήστος Μαριδάκης μαζί με τους κ.κ. Υπουργούς Λαλιώτη και Σουμάκη , εκπροσώπους απο το  Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε σύσκεψη που έγινε στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας με θέμα την τη διαμόρφωση του αρχαίου λιμανιού στα Αμπελάκια και του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και την ενοποίησή τους, καθώς και τη δημιουργία Οικομουσείου και «Κέντρου Ερμηνείας»