Translate-Μετάφραση

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνική απονεύρωση

"Εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να υπερασπιζόμαστε στο πέρασμα των χρόνων ορισμένα ιδανικά, τα οποία αν απορριφθούν ή επιεικώς αλλοιωθούν, τότε δυστυχώς κινδυνεύει η ίδια μας η ύπαρξη σαν Έθνος, όπως μας καταγράφει η ιστορία χιλιάδες χρόνια τώρα στις σελίδες της. Δικαίωμα, διότι αναμφισβήτητα στον τόπο αυτό γεννήθηκε ένας πολιτισμός πρότυπο σήμερα για όλο τον κόσμο και υποχρέωση, διότι γεννεολογικά τουλάχιστον μας ανήκει ο προσδιορισμός των συνεχιστών αυτού του πολιτισμού.


Εάν αποποιηθούμε της κληρονομιάς αυτής αυτομάτως ο βαθμοθέτης της ιστορίας θα μας διαγράψει για το μέλλον με μια μονοκονδυλιά, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι κατά βάθος ουδείς Έλληνας λειτουργεί συνειδητά στην απομείωση των Εθνικών ανακλαστικών του, ώστε να υποστεί εκουσίως εθνικό ευνουχισμό.

Όμως ανησυχώ γιατί οι ενορχηστρωμένες αλλεπάλληλες επιθέσεις με ποικιλόμορφη εμφάνιση εναντίον εννοιών και αξιών, που μας διατήρησαν μέχρι τώρα στον παγκόσμιο χάρτη των Εθνών, γίνονται όλο και πιο συχνά ακόμη και εκ των ένδον, από συμπολίτες μας δηλαδή, που δείχνουν περισσότερο ευάλωτοι στις υπαγορεύσεις της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης ή τουλάχιστον υποτιμούν τον κίνδυνο από τις διάφορες παραμέτρους της.

Αναφέρω ένα παράδειγμα, το οποίο εύκολα ένας μέσος πολίτης μπορεί ν΄ αντιληφθεί, σε πολλές καθημερινές τηλεοπτικές συζητήσεις.


Διαπιστώνει λοιπόν κάποιος, ότι ορισμένες λέξεις και φράσεις, οι οποίες σαν έννοιες περικλείουν μέσα τους αυτά τα ιδανικά, σχεδόν απαγορεύονται. Λίγοι πλέον τολμούν να μεταχειριστούν τις λέξεις πατριωτισμός, πατριώτης, φιλόπατρης, εθνικισμός, εθνικιστής, εθνικόφρων, ορθοδοξία, χριστιανοί ορθόδοξοι κ.λ.π. Όταν δε τις αναφέρουν αντιμετωπίζουν την άμεση αντίδραση των συνομιλητών τους με τέτοια λοιδορία και χλευασμό, ώστε ν΄ αναρωτιέται κανείς, αν απευθύνεται σε ομοεθνείς του ή σε ταγμένους εχθρούς του. Και βέβαια όλοι αυτοί λησμονούν καθώς φαίνεται, ότι αυτές οι λέξεις εκφράζουν τις έννοιες και τις αξίες, που υπερασπίστηκαν πριν από εμάς κάποιοι άλλοι, για να έχουμε σήμερα δικό μας πρωθυπουργό και όχι τον Αχμαντινετζαντ ή τον Ερτογάν (Αθάνατη Σαλαμίνα).

Ότι για την αξία, που εκφράζουν αυτές οι λέξεις αντέξαμε τα τετρακόσια χρόνια, γεγονός χωρίς προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά και από το περιεχόμενο αυτών των λέξεων και την πίστη σε αυτό, ελπίζουμε να διατηρηθούμε με υπόσταση Έθνους.

Προς τι λοιπόν αποβλέπει αυτή η προσπάθεια συρρίκνωσης του φρονήματος του Έλληνα; Ποιο σκοπό εξυπηρετούν άραγε οι μεθοδευμένες και ύπουλες αυτές προσπάθειες υποβάθμισης των ιδανικών μας;Γιατι ορισμένοι εχουν σκοπό Τοπικοί παράγοντές ή μη να συνεχίζουν να εγκληματουν σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Σαλαμίνας και θέλουν να αφανίσουν τον Ιερο χώρο των Σαλαμινομαχων  ??


Όποια κι αν είναι η απάντηση, ένα είναι το βέβαιο: ότι τα ευλογημένα αυτά γονίδια”του Έλληνα πάντα θα υπάρχουν, και είτε θα ξαποσταίνουνε σε μερικούς είτε θα είναι πλέον δραστήρια σε άλλους, ώστε το ισοζύγιο δυστυχώς για τους επιβουλείς να διατηρείται."

ΣΑΒΒΑΣ ΙΜΒΡΟΥ