Translate-Μετάφραση

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

O Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας


"αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για τα παιδιά σας. Αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για τους γονείς σας. Αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για την πόλη σας." Και αύριο », είπε,« θα πρέπει κωπηλατήσετε για την ελευθερία. ''" Θεμιστοκλής


Στις 2 Ιουλίου, 2009, ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης έγινε Ανώτατο ΝΑΤΟ Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR), και ασκεί τη διοίκηση της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον απερχόμενο SACEUR, Στρατηγό John Craddock. SACEUR υπεύθυνος για την Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, που είναι η υψηλότερη στρατιωτική αρχή στο ΝΑΤΟ, για τη διεύθυνση και τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Η αλλαγή της διοίκησης, την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jaap de Hoop Scheffer, σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ ότι ο ναύαρχος αναλαμβάνει το αξίωμα από τη θέση που ιδρύθηκε το 1951 όταν ο Στρατηγός Dwight D. Eisenhower έγινε ο πρώτος SACEUR. Ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ο δέκατος έκτος Αμερικανός αξιωματικός και ο πρώτος Έλληνας-Αμερικανός .

Ο παππούς του ήταν ελληνικής καταγωγής, μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1910. Ναύαρχος Σταυρίδης γεννήθηκε το 1955 στο West Palm Beach, Fla, από μια στρατιωτική οικογένεια, και έζησε στην Ελλάδα αρκετά από τα παιδικά του χρόνια, ενώ ο πατέρας του, αξιωματικός της Marines, τοποθετήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης παρέμεινε πάντα περήφανος για την Ελληνική κληρονομιά του. Με τη λήψη του Μεταλλίου ΑΧΕΠΑ Ελευθερίας για το 2006 έγραψε: «Σας ευχαριστώ για το Μετάλλιο της Ελευθερίας ... σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου που με τίμησε, και με έκανε να Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για να είναι Έλληνας-American. "Στο άρθρο του στη New York Post" Row για την Ελευθερία: Ένα μάθημα Αρχαία και ήρωες της Αμερικής και σήμερα »σχολίασε σχετικά με ελληνικές ρίζες του και τα διδάγματα από την Αρχαία Ελλάδα:

"Και νομίζουμε ότι εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες που επινόησε αυτή την ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά από τις ίδιες τις ρίζες της δημοκρατίας. Και είμαι ελληνικά-Αμερικανός, έτσι είμαι επιτρέπεται να πω αυτή την ιστορία για το πώς στρατούς εθελοντών ξεκίνησε.

Αν πάτε πίσω 2.500 χρόνια, η πρώτη δημοκρατία στην ιστορία, της η Αθήνα , ήρθε αντιμέτωπη με μια εισβολή από την Περσική Αυτοκρατορία. Οι Πέρσες ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες ένας προς πέντε και είχαν εισβάλλει Ελλάδα από τη θάλασσα. Είχαν ένα πλεονέκτημα, πέντε προς ένα, στα πλοία, με τους στρατιώτες, σε ναύτες που έφεραν.

Αλλά η διαφορά ήταν ότι οι Περσικές δυνάμεις ήταν κληρωτοί και δούλοι. Ενώ οι Αθηναίοι, εθελοντές. Ήταν η πρώτη δύναμη εθελοντών που αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Πριν από την Μεγάλη Μάχη της Σαλαμίνας, ο Θεμιστοκλής, ο Έλληνας ναύαρχος, κάλεσε τους εθελοντές . Και είπε προς αυτούς, "αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για τα παιδιά σας. Αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για τους γονείς σας. Αύριο θα πρέπει να κωπηλατήσετε για την πόλη σας." Και αύριο », είπε,« θα πρέπει κωπηλατήσετε για την ελευθερία. "