Translate-Μετάφραση

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Ο ΑΙΑΝΤΙΣ ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Σαλαμίνος κατέθεσε τις προτάσεις του για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στρατηγικής και Ανάπτυξης.           

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
 
 Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με πλάνο 15ετίας ετοιμάζεται πολιτιστικό πάρκο στις ακτές του Πειραιά με τρεις νέους αρχαιολογικούς χώρους και ο αρχαιολογικός χώρος της ναυμαχίας  αγνοείται προκλητικά.
Η ΚΥΡΗΓΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ / ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΤΡΙΓΩΝΟΥ» ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ   ΦΕΚ 84/Β/5-2-69      ( ΟΡΜΟΣ- ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ – ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ – ΨΥΤΑΛΛΙΑ ) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ.


Χαρακτηρίζουμε ως αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο τον όρμο των Αμπελακίων (όπου και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας) με ολόκληρη τη Χερσόνησο της Κυνοσούρας και τη Χερσόνησο των Αμπελακίων όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.» Το ΦΕΚ 305/20.5.1982 υπογραμμένο από την Μελίνα Μερκούρη

                                              












ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ :   

1.      ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
       Σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη», κάθε νέος Δήμος που έχει προκύψει από συνένωση πολλών διαφορετικών Ο.Τ.Α. έχει κάποιο δηλωτικό σήμα (έμβλημα) το οποίο αποτελεί και την ταυτότητα του.Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3852/2010, οι δήμοι μπορούν να κάνουν χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος. Το σήμα καθορίζεται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου τοπωνυμιών, αφού συνεκτιμηθούν στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

2.      ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Σκόπος θα είναι η προβολή και ανάδειξη της  μοναδικού μας Ιστορικού γεγονότος  παγκοσμίως και η τουριστική προβολή του νησιού μας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την συμβολή μας στην οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών. Το ΕΣΠΑ να  χρηματοδοτησει την αναδειξη και προβολη της Ναυμαχιας.

3.      ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 23 ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012/2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  πρότεινε να θεσπίσει το «σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς» ως πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ. Στόχος του σήματος είναι να προβληθούν οι χώροι που τιμούν και συμβολίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τα ιδεώδη και την ιστορία της Ευρώπης. Η προτεινόμενη απόφαση για τη θέσπιση του σήματος θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για έγκριση και μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το 2012. Η πρωτοβουλία, παρόμοια με την αναγνώριση χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ του ΟΗΕ, σκοπεύει να αναδείξει την πολιτιστική σημασία του πλήθους των ιστορικών χωρών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

4.      Ο  ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ 23 ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ .   



5.      ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ UNESCO.

Βασική Ιδέα Δημιουργία στον αβαθές  θαλάσσιο, και χερσαίο χώρο στην περιοχή Παλούκια, στα σημεία από τον προβλήτα Καματερού έως την ακτή Παναγιωτόπουλου ,Αναπαράσταση της Ιστορικής  Ναυμαχίας. Στην θέση του (πρώην) αβαθούς  θαλάσσιου χώρου ο οποίος θα αναπαριστά πλέον την θάλασσα, θα κατασκευαστούν αντίγραφα πλοίων που έλαβαν μέρος στην Ναυμαχία, όλων των πλευρών με πολεμιστές, σε φυσικό μέγεθος , σε άλλο σημείο του χώρου του πάρκου, πλήρης  αναπαράσταση της τοποθεσίας που έλαβε χώρα το γεγονός, και της θέσης των πλοίων σε μικρογραφία υπό κλίμακα και ο επισκέπτης να περιηγείται εντός της, επίσης νεώρια με τον τρόπο και την τέχνη που, κατασκευάζονταν τα αρχαία πλοία , (αναπαράσταση των νεωρίων του Αρχαίου λιμένα) Στον χερσαίο χώρο θα κατασκευαστεί αρχαιολογικό και ιστορικό μουσείο με όλα τα ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Σαλαμίνα  με χώρο συνεδρίων προβολής και διδασκαλίας και επί πλέον αίθουσες που θα παραχωρούνται σε συλλέκτες για να εκθέτουν προσωπικές συλλογές (μόνιμες η περιοδικές) σχετικές με την ιστορία  και την θάλασσα.

6.   ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – Ο.Λ.Π. – ΑΝΕΡΓΕΙΑ

  • Αμπελάκια - Τροποποίηση σχέδιο πόλεως από Βιομηχανική σε Τουριστική περιοχή-Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
  • Ενέργειες απομάκρυνσης του Ο.Λ.Π.
  • Αναβάθμιση  του Δημοτικού Διαμερίσματος των Αμπελάκια σε ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.
  • Αναβάθμιση  του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Λιμένος των Αμπελάκια σε ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
  • Ανάδειξη του γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε Πανελλήνια αρχικά και Πανευρωπαϊκή εκδήλωση αργότερα.

Πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας και ανάπτυξης του τόπου

  1. Ένταξη της περιοχής του Αρχαίου όρμου των Αμπελακιων στα αναπτυξιακά τουριστικά- προγράμματα της Ε.Ε. για ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών .
  2. Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης.
  3. Δημιουργία Δημοτικής εταιρίας διαχειρίσεως του Αρχαίου Όρμου των Αμπελακιων.
  4. Προγράμματα ΕΣΠΑ για  την ανάδειξη και προβολή της Αρχαιολογικής/Ιστορικής περιοχής της Ναυμαχίας.
*     Ιστορικό Πάρκο (Ναυμαχίας της Σαλαμίνας) Αναπαράσταση –Παλούκια/Καματερό.


*     Εικονική περιήγηση στο Μουσείο.
(Κέντρο Προβολής της Ναυμαχίας)

*    
 Σύνταξη κειμένου Διακήρυξης του πνεύματος της Σαλαμίνας, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και διάδοσή της με τη δημιουργία διεθνούς δικτύου "ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

*     Θεσμοθέτηση ιστιοπλοϊκού αγώνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων εθνικών κοινοβουλίων και διπλωματών ξένων αντιπροσωπειών.                                           ( SALAMIS FREEDOM CUP)
*      Διοργάνωση έκθεσης, με εκθέματα απ΄ όλον τον κόσμο, που αφορούν την ιστορία της  Σαλαμίνας.
*      Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου & Πολιτιστικής Ημερίδας που θα επαναλαμβάνεται ετησίως με στόχο την ανάδειξη της Ναυμαχιας της Σαλαμίνας  ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 
                                                               
           Αναλυτικά οι στρατηγικοί πυλώνες τοπικής ανάπτυξης μπορούν να έχουν ως εξής:

Α. Τουρισμός:

Είναι δεδομένο ότι Τουριστικά η Σαλαμίνα  δεν έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανταγωνιστική με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και με αντίστοιχους διεθνείς προορισμούς. Συνεπώς η Τουριστική ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο με την διαφοροποίηση του Τουριστικού προϊόντος σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. Συγκεκριμένα το Ιστορικό μας νησί μπορεί να προσελκύσει περισσότερο τουρισμό στους παρακάτω τομείς:

Α1. Παραθεριστικός τουρισμός:  Η Σαλαμίνα  μπορεί άνετα να αναπτύξει τουρισμό παραθεριστών και μόνιμων τουριστών αξιοποιώντας τον πλούσιο Πολιτισμό την μοναδική της Ιστορία και το φυσικό κάλος που διαθέτει.

Α2. Τουρισμός Πόλης και Σαββατοκύριακου: Λόγω της γεωγραφικής θέσης και της βελτίωσης των συνδέσεων, η Σαλαμίνα μπορεί να γίνει κέντρο προσέλκυσης τουριστών από τις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία ενός Ιστορικού/Πολιτιστικού πόλου (Ιστορικό πάρκο , Ανάδειξη και Προβολή της Αρχαίας Σαλαμίνας, Τύμβος των Σαλαμινομάχων)τουριστικού πόλου στο κέντρο της πόλης (Πεζόδρομοι-παραλία), η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και ζωής στο κέντρο και η δημιουργία σύγχρονης και ελκυστικής εμπορικής αγοράς (μέσα από την βελτίωση της υφιστάμενης αγοράς). Σημειώνεται ότι η προσέλκυση μεγάλων εμπορικών αλυσίδων μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση προσελκύοντας καταναλωτές από την Πρωτεύουσα, αυξάνοντας παράλληλα την κίνηση και στα μικρότερα τοπικά καταστήματα και κέντρα εστίασης και διασκέδασης

Α3. Ειδικός Τουρισμός: Ειδικές μορφές τουρισμού μπορεί να λειτουργήσουν επικουρικά στις παραπάνω δύο κύριες τουριστικές μορφές. Συγκεκριμένα η Σαλαμίνα θα συγκεντρώσει επιπλέον τουρισμό μέσω των παρακάτω ειδικών μορφών:


-Ιστορικός Τουρισμός: η αξιοποίηση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (Ιστορικό Πάρκο – Παλούκια, Αρχαίος Λιμένας,Τύμβος,Αρχαία πόλη-Καματερό) , το Αρχαιολογικό μας Μουσείο  το  ιστορικό, λαογραφικό Μουσείο καθώς και η δημιουργία ενός Μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας   μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών σε αυτήν τη κατηγορία.

- ΘαλάσσιοςΤουρισμός σκαφών αναψυχής και ιστιοφόρων: Απαιτείται η δημιουργία μαρίνας για στάθμευση όλο το χρόνο  (1-2 ημέρες) στο κέντρο της πόλης και η δημιουργία χώρου μακράς στάθμευσης (ή χώρου διαχείμασης τουριστικών σκαφών).Παλούκια – Αρχαίος Λιμένας

- Τουρισμός Κρουαζιερόπλοιων: η Σαλαμίνα μπορεί να προσελκύσει αυξανόμενο αριθμό μικρών κρουαζιερόπλοιων. Προτείνονται δράσεις και μέτρα προσέλκυσης τέτοιων πλοίων καθώς και δημιουργία κατάλληλου χώρου υποδοχής (χώρος πολλαπλών χρήσεων με σημαντικό αριθμό υπηρεσιών εξυπηρέτησης τουριστών) στο λιμάνι της Κούλουρης με μόνιμα αγκυροβόλια οπως π.χ. Σαντορίνης,Μυκόνου κτλ. 



- Τουρισμός Μικρών Συνεδρίων: η Σαλαμίνα  μπορεί να προσελκύσει συνέδρια μικρού μεγέθους όλο το χρόνο εφόσον δημιουργηθεί αυτόνομο συνεδριακό κέντρο ή να χρησιμοποιεί την αίθουσα Μπόγρη


- Θρησκευτικός Τουρισμός: η Σαλαμίνα  μπορεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του θρησκευτικού τουρισμού αξιοποιώντας το Μοναστήρι της Φανερωμένης και όλες τις Βυζαντινές Εκκλησίες και όχι μόνο .

- Πολιτιστικός Τουρισμός και Τουρισμός Γεγονότων (Festivals): Η συγκροτημένη βελτίωση και επέκταση των Σαλαμινίων Εκδηλώσεων του νησιού  μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη για αυτό το σκοπό.
                                           
ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ



Ο νέος Ιστορικός μας Δήμος μετά “Καλλικράτη” εποχή χρειάζεται να αναδείξει και να προβάλλει την Ιστορία και τον Πολιτισμό του. Έτσι θα χρειαστεί η αλλαγή του Εμβλήματος έχοντας υπόψη την Μυθολογία, την Ιστορία και τα Τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού.

 Το καινούριο Έμβλημα μας αντιπροσωπεύει επακριβώς την τεράστια  Ιστορική μας κληρονομιά.

Τα Αστέρια συμβολίζουν τις 23 Πόλεις-Κράτη που συμμετείχαν για πρώτη φορά ενωμένοι ως Κράτος στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας,( Αθηναίοι , Κορίνθιοι, Αιγινήτες, Μεγαρείς, Λακεδαιμόνιοι Σικυώνοι , Επιδαύριοι , Αμβρακιώτες , Ερετριείς , Τροιζήνιοι , Νάξιοι , Ερμίονες , Λευκάδιοι , Κείοι ,Στυρείς, Κυθνίοι ,Κροτωνιάτες , Χαλκιδέοι καθώς η Τήνος, Λήμνος, Μήλος, Σίφνος και Σέριφος) αριστερά ο θρυλικός Βασιλιάς ΑΙΑΝΤΑΣ οπού στη Σαλαμίνα τον τιμούσαν σαν τοπικό ήρωα και υπήρχαν ναοί και άγαλμα του από έβενο. Επίσης τον τιμούσαν πολύ στην Αθήνα και σ' όλη την Αττική και η φυλή, που προς τιμή του είχε ονομαστεί Αιαντίδα φυλή, απολάμβανε μεγάλες τιμές , ενώ από τα δεξιά έχουμε τον ΚΥΧΡΕΑ τον πρώτο μυθικό βασιλιά της Σαλαμίνας.

Στην μέση η Βασίλισσα ΣΑΛΑΜΙΝΑ όπου και το Ιστορικό μας νησί μας πήρε την ονομασία του και κάτω η Τριήρης που αντιπροσωπεύει την Επική νίκη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, πάνω τους βρίσκεται το αμπελόφυλλο ως σήμα κατατεθέν του πρώην Ιστορικού Δήμου των Αμπελακίων-Αρχαίας Σαλαμίνας. Το έμβλημα του Δήμου έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τον δήμο των Αμπελακίων και θα πρέπει να ενσωματωθεί στον νέο Καλλικρατικο Δήμο Σαλαμίνος. Έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. με την υπογραφή 25 Προσωπικοτήτων Δημοτών της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη», κάθε νέος Δήμος που έχει προκύψει από συνένωση πολλών διαφορετικών Ο.Τ.Α. έχει κάποιο δηλωτικό σήμα (έμβλημα) το οποίο αποτελεί και την ταυτότητα του.Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3852/2010, οι δήμοι μπορούν να κάνουν χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος. Το σήμα καθορίζεται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου τοπωνυμιών, αφού συνεκτιμηθούν στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

                                                                        
Το ΕΣΠΑ ξεκινά με πολιτισμό στην Δωδώνη αντιθέτως η Σαλαμίνα  δεν έχει ζητήσει  ΠΟΤΕ να χρηματοδοτηθεί  για τον Ιστορικό/Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας.

Έξι σημαντικά έργα πολιτισμού στον νομό Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, πήραν το πράσινο φως για χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

  Για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης προορίζονται τρία εκατομμύρια ευρώ.  Για την ανάδειξη αρχαίων και βυζαντινών μνημείων στο νομό θα διατεθούν άλλα επτά εκατομμύρια από το ΠΕΠ. 
Δευτέρα, 30 Μάιος 2011  
  Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου–Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο Δ.Ε.Π.Ι.Ν. – Πελοποννήσου 2007–2013 συνολικού προϋπολογισμού 2.165.000,00 €.        Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής έργα:                                            «Προστασία, προβολή και ανάδειξη μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης και συνδεσή τους με τα βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 400.000 €.            
   
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ, κ. Χρήστος Μαριδάκης μαζί με την τεχνική επιτροπή του Συλλόγου η οποία αποτελείται από τον κ. Μάνο Καΐλα (επιχειρηματία) τον κ. Γιάννη Πλατανιστιώτη(οικονομολόγο) τον κ. Άρη Περδικούρη(πολ. Μηχανικό) και τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη (αρχιλογιστή Ε.Ν.) , παρουσιάζουν το προσχέδιο της μελέτης για την ανάπλαση του χώρου και την ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας με την κατασκευή ενός «Ιστορικού Πάρκου» (όπως τα αντίστοιχα  επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση "πάρκα" σε διάφορες χώρες της Ε.Ε.( Ιταλία,Αυστρία, Γαλλία κτλ).
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ    
   http://salamis-aiantis.blogspot.com/2011/01/blog-post_269.html