Translate-Μετάφραση

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ - ΝΕΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΑΤΩ ΠΟΥΝΤΑ)

 
Μετά τις εντυπωσιακές ομολογουμένως  ανακοινώσεις του Ο.Λ.Π. 18/07/12 για παραχώρηση  της Κυνόσουρας και του Αρχαίου Λιμένα στον Δήμο της Σαλαμίνας για  την αξιοποίηση και προβολή του  ιερού  χώρου της Ναυμαχίας  προκειμένου να γίνει ένα από τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής μας κληρονομίας ( UNESCO) http://www.olp.gr/el/press-releases/500-2012-07-18-12-23-47   δυστυχώς η 35 έτη καταστροφική παρουσία του Ο.Λ.Π. στην Ιστορικότερη περιοχή Παγκοσμίως συνεχίζεται χωρίς  να  τηρεί καμία από τις δεσμεύσεις του προκαλώντας για άλλη μια φορά  εγκαθιστώντας αυτην την φορά μια νέα μονάδα διάλυσης πλοίων στην ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ  !!!! που όχι μόνο θα προκαλέσει  μεγαλύτερες καταστροφικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, στην ήδη βεβαρημένη υγεία των κατοίκων ( καρκίνογενεσεις,ασθμα στειρότητα)  όλου του νησιού από τις αμμοβολές και τα τοξικά απόβλητα  σύμφωνα με μελέτες  επιστημόνων της Greenpeace αλλά θα καταστρέψει αρχαιότητες που βρίσκονται λίγα μετρά κάτω από τη θάλασσα αφού μπροστά απο το συγκεκριμένο ναυπηγείο κ. Σπανόπουλου (Ελληνικά Ναυπηγεία)έγινε η περίφημη Ναυμαχία.

Ανακοίνωση για ΜΠΕ της Νεα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, Κάτω Πούντα, Αμπελάκια Σαλαμίνας

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02, την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) και το Ν.4014/11 (ΦΕΚ 209Α), ανακοινώνεται ότι:
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το με αρ. πρωτ. 181089/13 έγγραφο με θέμα: «Δημοσιοποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την προσθήκη δραστηριότητας διάλυσης πλοίων στη ναυπηγοεπισκευαστική επιχείριση «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.», στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας» .
Ο φάκελος της Μελέτης βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.
Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινά Νέα", 24/1/13 με αρ. πρ. 14068/13.


 

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν ακόμα περισσότερο όταν το Υπ Πολιτισμού αδιαφορεί και “συμμετέχει”  στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της Ιστορίας μας , όταν ο ΟΛΠ  συνεχίζει να παρανομεί σε μια Α’ αδόμητη ζώνη! αδιαφορώντας και καταστρατηγώντας προκλητικά τους νομούς , Προεδρικά διατάγματα ,Υπουργικές αποφάσεις καθώς και  Ευρωπαϊκές(  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος) και  Διεθνείς  ( UNESCO) συμβάσεις.

 
Σύμφωνα με τον  ΑΙΑΝΤΙΣ για να γίνει ο ιερός αυτός ο χώρος προσβάσιμος και να εορταστεί με κάθε λαμπρότητα το 2021 για τα 2.500 χρόνια από την επική Ναυμαχία που διέσωσε την Δημοκρατία της Ελλάδα και τον Δυτικό Πολιτισμό  θα πρέπει  άμεσα

  • Η  Κυνόσουρα και ο Αρχαίος Λιμένας να παραχωρηθούν από τον ΟΛΠ στο Δήμο της Σαλαμίνας .
  • Ως Τουριστική ζώνη όλη η περιοχή να συμπεριλήφθη στα προγράμματα του Ε.Ο.Τ.  
  • Να ξεκινήσουν ανασκαφές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε ξηρά και θάλλασα από Υπ Πολιτισμού σε συνεργασία ξένων πρεσβειών   
  • Ο Αρχαίος  Λιμένας, η αρχαία πόλη  , ο Τύμβος των Σαλαμινομαχων και η θαλάσσια περιοχή των στενών να συμπεριληφθούν  στα μνημεία της Παγκοσμίας Πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO ώστε να γίνει μια οργανωμένη και σωστή προσπάθεια ανάπλασης, προβολής, εξωραϊσμού ,και σύνδεσης όλων στων Ιστορικών/Αρχαιολογικών χώρων όπου οι επισκέπτες να  μπορούν να ξεναγηθούν στον ιερό αυτό τόπο όπου  παγκόσμια αναφέρεται ότι η Ναυμαχία της Σαλαμίνος δεν ήταν απλά μια επική μάχη αλλά διέσωσε  τις υπέρτατες άξιες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

 ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΛΥΤΙΡΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ.  

 ΕΞΩ Ο ΟΛΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.





ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ?

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
 

ΑΙΑΝΤΙΣ