Translate-Μετάφραση

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ


Την Τρίτη  15 Οκτωβρίου ο ειδικός  συνεργάτης  του Δήμου Σαλαμίνος , Πρόεδρος του συλλόγου προστασίας αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ κ. Χρήστος  Μαριδακης μαζί με τον Κυριάκο Μαριδάκη  αντιπρόεδρο του συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ και υπεύθυνος στον τομέα της  διεθνούς προβολής και ανάδειξης της Ναυμαχίας της Σαλαμινος σε διεθνείς οργανισμούς - Διπλωματικές  αποστολές  και η Έρρυ Σακελλαρίου υπεύθυνη εθελοντών - δημοσίων σχέσεων των "Σαλαμινίων" συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Εθνικής επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Τζιτζικώστα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας του Αιαντίς του Δήμου και του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή άμεσα οι Ιστορικές / αρχαιολογικές περιοχές της Ναυμαχίας να συμπεριληφθούν  για  προστασία , προβολή και ένταξη στα  μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
 
Ο Κυριάκος Μαριδάκης
με την Πρόεδρο της ΟΥΝΕΣΚΟ
 
Η κα Τζιτζικώστα φανερά συγκινημένη μας ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή που της έκανε ο Δήμος της Σαλαμίνας να την  τιμήσει τόσο τη ίδια όσο και την ΟΥΝΕΣΚΟ παρουσία δεκάδων πρεσβευτών απο όλες τις χώρες του κόσμου , 23 Δημάρχων και της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Αρχαίο Λιμένα.
 
 

Η Πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ μελετά την αλληλογραφία του συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ με τους διεθνείς οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το Παγκόσμιο ενδιαφέρον για προστασία, ανάδειξη και η Ναυμαχίας ωστε  να συμπεριληφθεί στα μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.





Η Πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ  πρόκειται να προωθήσει άμεσα το αίτημα μας τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στη Νέα Υόρκη όπου το προσεχή Νοέμβριο που θα συνεδριάσει ο Διεθνής οργανισμός.