Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ !!

 Στον "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ" στο Alter σε μια από τις εκπομπές του κ. Κώστα Χαρδαβελα   με θέμα την καταστροφή και εξαφάνιση του Ιερού χώρου των Σαλαμινομάχων συμμετείχε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β' Περιφέρειας  Πειραιά ο κ. Λιντζέρης όπως και ο Πρόεδρος μας κ.Χρήστος Μαριδάκης.

Ο κ.Λιντζέρης ανάφερε μεταξύ των άλλων ότι όταν είχε επισκεφθεί την Γερμανία και συγκεκριμένα το Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ελληνικής διπλωματίας ο Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής του έδειξε ένα τεράστιο πίνακα 54 τ.μ. !! του  Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) ο οποίος απεικονίζει την Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε περίοπτη θέση. 



Έκθαμβος ο κ.Λιντζερης  ζήτησε να μάθει γιατί οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει το πίνακα αυτό μέσα στο Κοινοβούλιο τους. Η απάντηση του Προέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου ήταν αποστομωτική σε ερασμιακή προφορά "Εάν δεν είχατε εσείς οι Έλληνες νικήσει στην Σαλαμίνα  δεν θα  υπήρχαμε ούτε Εγώ τώρα αλλά και ούτε και Εσεις!!"

Αργότερα ο΄Γερμανός Πρόεδρος είπε χαρακτηριστά στον κ.Λιντζερη "Όταν θα έρθω στην Ελλάδα για την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα ήθελα να με ξεναγησετε στα Ηρωικά χώματα της Σαλαμίνας"   

http://www.bayern.landtag.de/cps/rde/xchg/landtag/x/-/www1/2980.htm





Η Βαυαρία έχει δικό της Κοινοβούλιο (Landtag) που εκλέγεται έπειτα από γενική ψηφοφορία. Κεφαλή της κυβέρνησης είναι ο Πρωθυπουργός (Ministerprasident) . Από τον Οκτώβριο του 2008 πρωθυπουργός είναι ο Χορστ Σέχοφερ.




ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ





Als Würdigung an seine ursprüngliche Nutzung als Galeriesaal schmückt den Raum an der Westseite die von Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) in Öl auf Leinwand in Szene gesetzte Seeschlacht zwischen Griechen und Persern bei Salamis. Das Gemälde ist 53,35 Quadratmeter groß.
http://www.bayern.landtag.de/cps/rde/xchg/landtag/x/-/www1/2980.htm


 Ως χώρος στην γκαλερί κοσμεί  την αίθουσα στη δυτική πλευρά του Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) σε λάδι σε μουσαμά η ναυμαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών στη Σαλαμίνα. Η ζωγραφική είναι 53,35 τετραγωνικά μέτρα.

  "Εάν δεν είχατε εσείς οι Έλληνες νικήσει στην Σαλαμίνα δεν θα υπήρχαμε ούτε Εγώ τώρα αλλά και ούτε και Εσεις!!"



Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Μόναχο 2003.

Δ.Λιντζέρης : Μουσείο Εξομοίωσης Ναυμαχίας Σαλαμίνας

"Η Σαλαμίνα έχει ιστορία. Μια ιστορία που προδίδει το ίδιο το όνομα της.


Ένα γεγονός από τα σημαντικότερα της αρχαιοελληνικής εποχής, που έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί σαν κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους μεταγενέστερους. Τους σύγχρονους. Εμάς, που μέχρι σήμερα ουδόλως δε σεβαστήκαμε αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό.


Έναν θησαυρό ανεκμετάλλευτο κι εγκαταλελειμμένο στη λήθη του καιρού.


Η ναυμαχία της Σαλαμίνας θα έπρεπε να είναι για το νησί-το λιγότερο- σημείο αναφοράς κι αξιοποίησης του.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Δεν είναι αργά για να διαπρέψει το νησί σας, το νησί μας, ανά τον κόσμο και να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει. Τα μεγαλεία δεν είναι περασμένα και διηγώντας τα να κλαις, είναι ο θεμέλιος λίθος για δουλειά, αγώνα και δικαίωση.

Είναι αρκετά τα χρόνια που προσωπικά εισηγούμαι τη δημιουργία ενός πρότυπου μουσείου εξομοίωσης της Ναυμαχίας, το οποίο θα αναπαριστά τα γεγονότα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, που λέγεται εικονική πραγματικότητα, μεταφέροντας τους επισκέπτες στο χτες.

Μια ουσιαστική διείσδυση στην ιστορία που θα αναβιώνει την κορυφαία ναυτική σύγκρουση ανάμεσα σε Έλληνες και Πέρσες.

Θα μπορούμε όλοι να γνωρίσουμε από «κοντά» ακόμη και τους τρείς μεγαλύτερους ποιητές όλων των αιώνων, τον Αισχύλο που πολέμησε στη ναυμαχία κι έγραψε γι΄ αυτήν, το Σοφοκλή όπου ως έφηβος έλαβε μέρος στα Επινίκια και τον Ευριπίδη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα όταν συντελούνταν το γεγονός.

Το εν λόγω μουσείο έχει υλοποιηθεί στην πόλη του Βατερλώ, αναπαριστώντας την ομώνυμη μάχη, αλλά και στην Αθήνα υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με διαδραστικές προβολές, ελεγχόμενες από το θεατή. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο.

Από αυτό και μόνο συμπεραίνουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει η τεχνογνωσία για τη δημιουργία κάτι αντίστοιχου στη Σαλαμίνα, αρκεί να το επιδιώξουμε, να το διεκδικήσουμε και να το κάνουμε πραγματικότητα…όχι εικονική, αλλά ρεαλιστική.

Αυτό άλλωστε είναι και μία από τις σημαντικότερες παραγράφους των εξαγγελιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου ο οποίος υποστηρίζει την πράσινη ανάπτυξη, μέσα στην οποία υπαγορεύεται πως κάθε περιοχή οφείλει να αναδεικνύει το συγκριτικό της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Σαλαμίνας είναι ο πολιτισμός κι η ιστορία της, γι΄ αυτό και της χρωστάμε να την αναδείξουμε σε κέντρο υψηλού πολιτισμού."


http://mikrasiateskeratsiniou.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html