Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

"Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΦΑΓΩΝ " Χρήστος Μαριδάκης

13 Ιαν 2010



Είναι γεγονός ότι ο Ιστορικότερος χώρος του κόσμου που θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς ανά τους αιώνας και ανεξάντλητη πηγή εσόδων, βρίσκεται σήμερα υπό κατοχή των κερδοσκόπων που χρησιμοποιούν κάθε τέχνασμα για να κερδίζουν αυτοί και να καταστρέφουν εμάς.

Έχουν συμμάχους το πολίτικο σύστημα, την ανοχή του νόμου και των εδώ παραγόντων δεν υπολογίζουν κανέναν και προσχωρούν ακάθεκτοι στο καταστροφικό τους έργο, περιγελώντας τους κατοίκους του νησιού.

Π.χ. α) Οι συνταγματικές και νόμιμες διατάξεις περί προστασίας μνημείων και Ιστορικών Χώρων ως και οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας με την Ε.Ε. δυστυχώς στη Σαλαμίνα δεν ισχύουν.

β) Άκουσον, άκουσον.... Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλανος την 3-12-2009 στη Βουλή των Ελλήνων έδωσε άδεια αναστολής του Νομού 3028/2002 στους εργολάβους αμμοβολών (άνευ εγκρίσεως του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου)

γ) Το ΥΠ.ΠΟ. πραγματοποίησε σύσκεψη χωρίς την παρουσία των εδώ αντιπρόσωπων, με θέμα τη συνέχιση των αμμοβολών στη αδόμητη περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας (της Κυνόσουρας).

Συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κ. Ανωμεριτης, Ο.Λ.Π. ο νομάρχης Ι. Μιχας (υπέρμαχοι των Αμμοβολών) και η Γ.Γ. Λίνα Μεδώνη.

δ) Το σήμα της ΚΣΤ' Εφορείας Αρχαιότητας με αριθ. Πρωτ. 9308/12-1-2009 προς τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές που αφορούσε την άμεση διακοπή των εργασιών στη Κυνόσουρα , πετάγεται στο κάλαθο των αχρήστων.

Με λίγα λόγια ο Νόμος των πεφωτισμένων είναι του "Αποφασιζωμεν και διατάσωμεν" γιατί απλά δεν υπάρχουν στο νησί μας άξιοι παράγοντες να υπερασπιστούν τον τόπο τους που τους εμπιστεύτηκε την τύχη του.

Υπάρχουν όμως Έλληνες πολίτες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους υπέρ της προστασίας και αξιοποιήσεως του Ιστορικού Χώρου των Σαλαμινομάχων, σε διεθνές επίπεδο και που δεν υπολογίζουν κανένα νονό, κουμπάρο ή πολίτικο σαλταδόρο.

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς,

Χρήστος Μαριδάκης