Translate-Μετάφραση

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων Σαλαμινομάχων


Προβολή της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει στο εγχείρημα ο Δ. Σπάρτης 

Παρουσία του δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή μετά του συνεργάτη του κ. Χρήστου Μαριδάκη, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων Σαλαμινομάχων την περασμένη Κυριακή 13/11.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου, αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της προηγούμενης, η οποία έλαβε χώρα πριν από περίπου σαράντα ημέρες, με πρωτοβουλία του κ. Τσαβαρή και με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της μάχης της Σαλαμίνας. Εκεί αποφασίστηκε, όλοι οι δήμοι, τότε πόλεις-κράτη, που συμμετείχαν στην ιστορική μάχη να αδελφοποιηθούν και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πόλεων, προκειμένου να αναδειχθεί το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός και να καταστεί φανερό ότι όταν οι έλληνες συμπράττουν τα καταφέρνουν καλύτερα.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ίδρυση συντονιστικής γραμματείας, της οποίας επικεφαλής θα είναι για ένα χρόνο ένας από τους συμμετέχοντες δήμους κατά αλφαβητική σειρά. Φέτος και κατʼ εξαίρεση, επικεφαλής θα είναι τιμητικά ο Δήμος Σπάρτης και συντονιστής ο δήμαρχος Σαλαμίνας.
Δημόσιες ευχαριστίες προς τον κ. Τσαβαρή εξέφρασε ο συνεργάτης του κ. Μαριδάκης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο πρώτος δήμαρχος στην ιστορία που πήρε τη σκυτάλη για να υλοποιήσει αυτό το όνειρο, ενώ ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κων/νος Γκάτσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εγχείρημα θα επιτευχθεί χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση που έχει ήδη δείξει ο κόσμος.
Μετά τις τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, έγινε αναφορά στο βασικό όραμα του δικτύου, που δεν είναι άλλο από τη μέγιστη προβολή της θρυλικής μάχης το 2012, με αφορμή και την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τέλος αναγκαία κρίθηκε η δρομολόγηση μιας σειράς ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σειρά προβλημάτων που εντοπίζονται στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας.
Φωτό: politiaradio.gr
Το Λάβαρο των Σαλαμινομάχων
http://www.lakonikos.gr/?page=3&item=11007

Δείτε το Βίντεο : http://www.elladatv.gr/site/index.php?Cat=2&SubCat=11&articleid=4894