Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Τρίζουν τα... κόκκαλα των Σαλαμινομάχων" του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το Alter tv μαζί με τον Έλληνα-Μαχητικό & Έγκριτο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα , με πολυετή καριέρα στον Τύπο και στην τηλεόραση δίνουν την μεγάλη μάχη μαζι με τον Πρόεδρο μας κ.Χρήστο Μαριδάκη για την διάσωση ολης της Ιστορικής-Αρχαιολογικής -Περιοχής της Αρχαίας Σαλαμίνας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Θυσία στους Κινέζους επενδυτές της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά γίνεται η ιστορική περιοχή, όπου έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οι τάφοι των Σαλαμινομάχων και ο βυθός, όπου βρίσκονται ακόμα υπολείμματα των αρχαίων πλοίων της ιστορικής ναυμαχίας θα μετατραπούν σε προβλήτες και θα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κινέζικων πλοίων, που θα περνάνε από την Ελλάδα.


 KINEZOI & COSCO ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 Στη συμφωνία, που υπέγραψαν με τον ΟΛΠ οι Κινέζοι της COSCO το ξεκαθαρίζουν ρητά: «Μην μας δημιουργείται προβλήματα με ιστορικούς χώρους κ.λ.π. σε περιοχές που θα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αμμοβολές των πλοίων μας».
Το θέμα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη, όταν έφτασε κατεπείγον τηλεφωνικό σήμα στο λιμεναρχείο Πειραιά από του υπουργείο Πολιτισμού που ζητούσε να διακοπούν αμέσως εργασίες υδροβολής και αμμοβολής σε πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας.


Ο.Λ.Π.-ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 Δέκα μέρες αργότερα ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ, Παναγιώτης Πετρουλής με έγγραφό του προς το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εργασίας ζητούσε να απορριφθεί το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού τονίζοντας ότι: «η απαγόρευση των εργασιών αυτών θα αποτελέσει λόγο μη προσέγγισης πλοίων για επισκευή στον Πειραιά».

Ένα ακόμη φαινόμενο του ξεπουλήματος της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό. http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/trizoun-ta...-kokkala-ton-salaminomaxon
 
ΑΛΤΕΡ - ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

  ΑΛΤΕΡ - ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ- ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ



1977. Αποκαλυπτική φωτογραφία που δείχνει πως οι μπουλντόζες κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τους τάφους των Σαλαμινομάχων πετάγονταν και τα οστά μαζί στην Θάλασσα. How the tombs of Salamina naval battle fighters were thrown to the sea at 1977 Αρχείο Χ. Μαριδάκη  "ΑΙΑΝΤΙΣ"


1977
   Το  έγκλημα ολοκληρώθηκε διαλύοντας, καταστρέφοντας , αφανίζοντας  σχεδόν όλους  τους  τάφους των Σαλαμινομάχων. Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η   Ελληνική Πολιτεία , το Υπουργείο Πολιτισμού , η  Κεντρική Αρχαιολογική Υπηρεσία  … δεν γνώριζαν και δεν ήξεραν ?....Χ.Μαριδάκης Αρχείο "ΑΙΑΝΤΙΣ"
2010 «Οι τάφοι των Σαλαμινομάχων και ο βυθός, όπου βρίσκονται ακόμα υπολείμματα των αρχαίων πλοίων της ιστορικής ναυμαχίας θα μετατραπούν σε προβλήτες και θα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κινέζικων πλοίων, που θα περνάνε από την Ελλάδα.» Κ. Χαρδαβέλλας - Αρχείο "ΑΙΑΝΤΙΣ "How the tombs of Salamina naval battle fighters were thrown to the sea at 1977.

Ο πετυχημένος  μαχητικός  δημοσιογράφος κ. Κώστας Χαρδαβελας . Η εκπομπή "Αθέατος κοσμος" άρχισε να προβάλλεται από το 2007 και ασχολείται κυρίως με εθνικά θέματα και  σκάνδαλα  όπως και αυτό της Ιστορικής/Αρχαιολογικής περιοχής της Σαλαμίνας.

  •  Εκστρατεία Ενημέρωσης
1990.Ο Πρόεδρος του ΑΙΑΝΤΙΣ ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης και  επαφών με βουλευτές όλων των κομμάτων, Υπουργούς  Πολιτισμού  μέχρι και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

  • Επερωτήσεις Βουλευτών
1992.Με παρότρυνση του «ΑΙΑΝΤΙΣ» δεκάδες επερωτήσεις βουλευτών μέχρι και σήμερα  χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα και όλοι οι Υπουργοί Πολιτσμου ( Εκτός της κ.Ντόρας Μπακογιάννη που απαλλοτρίωσε των Τύμβο ) μέχρι και σήμερα  προσπαθούν με ευχολόγια να λύσουν το πρόβλημα .


  • Μ.Μ.Ε.

1993. Ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης και το Τηλεάστυ ξεκίνησαν μια ενημερωτική σειρά εκπομπών με τη συνεργασία του "ΑΙΑΝΤΙΣ"με θέμα τις καταστροφές στην ιερή γη των Σαλαμινομάχων καθώς και το ξεπούλημα του Τύμβου . Αργότερα πολλοί και έγκριτοι Δημοσιογράφοι όπως ο κ.Παπαδάκης, κ.Τριανταφυλλόπουλος, κ.Χαρδαβέλλας, κ.Χατζηνικολάου και όλα σχεδόν  τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε  φιλοξένησαν τις θέσεις και τους προβληματισμούς του Προέδρου κ. Χρήστου Μαριδάκη  στις εκπομπές τους και στηρίζουν τον αγώνα μας. Για να μάθουμε τελικά πως μια  Ιστορική/αρχαιολογική , Α' Ζώνη περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας οδεύει προς την εξαφάνιση.........


 "Θαλάσσια χωματερή τα 2.500 χρόνια Ιστορίας από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στην περιοχή της Κυνοσούρας, εκεί όπου αντί να περιφρουρείται ο χώρος ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υψώνεται ένα παρατημένο γλυπτό αναδεικνύοντας τη γύμνια της πολιτείας, των πολιτικών ανδρών του λαού της."Ελευθεροτυπία