Translate-Μετάφραση

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

'ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ

   
11 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ. ,μία διάλεξη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ με θέμα «ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ». Μία διάλεξη όπου το Sivi.gr δεν μπορούσε παρά να είναι εκεί,κάτι που ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει.

Και είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με αφορμή αυτήν την διάλεξη "τα σπουδαία έρχονται". Αυτό, που ίσως ακούγεται σαν απειλή ή στο ευγενικότερο σαν προειδοποίηση, αποτελεί μία δέσμευση και διά στόματος του προέδρου του "ΑΙΑΝΤΙΣ" και του Δημάρχου Σαλαμίνας.

Δεν θα αναφερθούμε σκόπιμα στο άψογο τυπικό της διάλεξης ούτε και στις στιγμές των σεμνων τιμητικών βραβεύσεων κάτι το οποίο ήδη ο σύλλογος το έχει κάνει επαρκέστατα στην ιστοσελίδα του, όπου πρέπει όλοι να επισκεφθούν και να ενημερωθούν.Είδαμε μία αίθουσα κατάμεστη όπου "σχεδόν" όλοι έδωσαν το παρών. Το "σχεδόν" το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί η απουσία ορισμένων φορέων πέρασε απαρατήρητη.

Ακούσαμε τον πρόεδρο κ.Μαριδάκη, με μοναδικό τρόπο να παρουσιάζει τα εως τώρα πεπραγμένα,να δημοσιοποιεί ορισμένες σκέψεις και ιδέες του συλλόγου και δικές του και να γνωστοποιεί έναν νέο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

Θα υπερτονίσουμε την έκφραση "μοναδικό τρόπο" του κ.Μαριδάκη γιατί κατάφερε να είναι συγκλονιστικός. Μία διάλεξη που στο απολογητικό της κομμάτι συγκίνησε το ακροατήριο όσο και τον ίδιο. Μία διάλεξη που πείσμωσε και θύμωσε με την διαδοχή εγκληματικών προς την ιστορία της χώρας ενεργειών. Μία διάλεξη που όργισε με την εμμονή συγκεκριμένων προσώπων και φορέων στην εξυπηρετηση σκοτεινων συμφερόντων και όχι κατ'ανάγκη οικονομικών. Μία διάλεξη θλίψης για την σκόπιμη ή μη, αδιαφορία,αποχή,μετάθεση ευθυνών-δράσεων,συνενοχή.Ακούσαμε ιδέες,προτάσεις και προτροπές προς την Δημοτική Αρχή και άλλους φορείς να γίνουν σημαιοφόροι και αρωγοί ενεργειών για την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος, του τόπου και της εν γένει παρουσίας όλου του νησιού. Και εδώ να σταθούμε περισσότερο στις προτάσεις που μιλουν στην αλλαγή εμβλήματος του Δήμου με κάτι πιο συμβολικό και σημασιολογικό, όπως και στην απόδοση τιμών Σαλαμινομάχων σε όλους τους δήμους που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην ναυμαχία, ώστε η 29η Σεπτεμβρίου να γιορτάζετε και στους Δήμους τους.
 Άξια μνείας από τον ιστότοπο μας είναι 2 ακόμα πράγματα τα οποία παραθέτουμε και αφορούν την αμέριστη συμπαράσταση και συνέχεια του σκοπών του συλλόγου από νέους ανθρώπους με την συμβολική παρουσία ενός κλιπ του 15χρόνου μαθητού Α. Δαμαλίτη και την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.

Μιας νέας Δημοτικής Αρχής η οποία έχει σηκώσει καιρό τώρα το γάντι της μεγάλης πρόκλησης της ιερότητας του τόπου και ιστορικής τους ευθύνης για την οριστική ανάδειξη από την αφάνεια ενός υπό εξαφάνιση τόπου θυσίας και ηρωισμού όλων των Ελλήνων.Και μάλιστα με σωστές και προσεκτικές κινήσεις που όλοι οι αισθανόμενοι Έλληνες ευχόμαστε στα καλύτερα των αποτελεσμάτων.
 Τελειώνοντας να υπερτονίσουμε μια ημερομηνία που ακούστηκε πολλακις στην διάλεξη και είναι η 29-09-11. Ευχόμαστε στον Σύλλογο"ΑΙΑΝΤΙΣ" αμείωτα να συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο των αγώνων του που είναι δίκαιο όλης της Ελλάδας και των ανά τον κόσμο δημοκρατών με την ευρύ έννοια του όρου.

Εμείς από την θέση μας αρωγοί και συνοδοιπόροι στην επίτευξη τέτοιων σκοπών αξίας.


Η τιμή όλη δική σας.SiVi.gr team

Πηγή : http://www.sivi.gr/topika/eidiseis/1901-27ol-i-ellada-salaminomaxoi.html