Translate-Μετάφραση

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΑΙΑΝΤΙΣ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 
   
 Ο Αγώνας προγραμματίστηκε να γίνει σε τρεις φάσεις :


· Πρώτη φάση: Καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο του Τύμβου και ενημέρωση με κάθε τρόπο για το πρόβλημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


· Δεύτερη φάση: α) Σύναψη συνεργασιών με πρόσωπα και φορείς.


· Τρίτη φάση: Δυναμικές διεκδικήσεις και ενέργειες κατά πάντων για την προστασία και ανάδειξη του χώρου.


Αντίπαλοι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, η αδυναμία του Νόμου και ο φόβος των πολιτών.


Αποτέλεσμα:



1978. Ο Αξ/κός Π.Ν. Χρήστος Μαριδάκης καταγγέλλει προσπάθεια επιχωμάτωσης και καταστροφής των τάφων στον τύμβο των Σαλαμινομάχων από την Ναυπηγοεπισκευαστική εταιρεία .
Η πρώτη εκδήλωση εις μνήμη των Σαλαμινομάχων έγινε από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Αθλητικού σωματείου της Σαλαμίνας  "Α.Ο. Θεμιστοκλής" κύριο Χρήστο Μαριδάκη με το όνομα "ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ - 1978 " και αργότερα συνεχίστηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων "ΑΙΑΝΤΙΣ" ακολούθησε η συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και στο τέλος καθιερώθηκε ως επίσημη εκδήλωση.

"Μέχρι και το 1977-1978 κανένας Σαλαμίνιος ποτέ στην Ιστορία δεν είχε ενδιαφερθεί για τον Πολιτισμό.Απλώς επί δικτατορίας γίνονταν κάποιες εκδηλώσεις στο Καματερό για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και αυτές επιδοτούμενες από προγράμματα του στρατού και ο λόγος ήταν για να ξυπνήσει συνειδήσεις.Μέσα απο αυτήν την εκδήλωση όμως έχουμε μισθοδοσία ανθρώπων,δηλαδή έπαιρναν χρήματα κάθε μήνα όλον τον χρόνο για να κάνουν μια εκδήλωση, κι αυτή στεγανή και άχαρη,μακριά απο τον χώρο που έπρεπε.Μόλις σταμάτησε η χρηματοδότηση ,κάποιος άλλος Πρόεδρος Συλλόγου των Σαλαμινομάχων  προσπάθησε να κάνει κάτι για 1-2 χρόνια και τελειωσε.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ,ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ!! και είναι άξιο απορίας γιατί μέχρι τώρα κανένας Κοινοτάρχης ή Δήμαρχος δεν εναντιώθηκε όταν ο χώρος της Κυνοσούρας μετατράπηκε σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ; Μάλιστα ορισμένοι έχουν και μετοχές σ' αυτές τις εταιρείες."

πηγή : βιβλίο"Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,Τότε και Τώρα" Αχιλλέας  Μπιθιζής





1982 Το ΦΕΚ 305/26.5.1982 υπογραμμένο για δεύτερη φορά μετά από το ΦΕΚ 84/Β.2.69 από την Μελίνα «Χαρακτηρίζουμε ως αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο τον όρμο των Αμπελακίων (όπου και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας) με ολόκληρη τη Χερσόνησο της Κυνοσούρας και τη Χερσόνησο των Αμπελακίων όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.» Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε ενημερωθεί στο γραφείο της από τον Πρόεδρο κ. Μαριδάκη για την κατάσταση στην περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας


"Το 1984 η Κοινότητα Αμπελακίων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιώς τότε πήραν την απόφαση η περιοχή των Σαλαμινομάχων να γίνει Βιομηχανική! Το 1986 η Κοινότητα Αμπελακίων , διαπλεκόμενη με το Δήμο Σαλαμίνας και την Αστυνομία, έδωσαν άδεια να γίνει διαλυτήριο στον πρώτο κόλπο,δηλαδή έδωσαν άδεια να γίνει περίφραξη ενός ναυπηγείου, ονόματι Μπεκρή , για να το κάνει διαλυτήριο, στα νεώρια της Αρχαίας Σαλαμίνας .Τότε ακριβώς επεμβαίνει ο κ.Χρήστος Μαριδάκης παρουσία του εκδότη  κ.Ροκίδη πηγαίνουν στον Εισαγγελέα και εκεί ανακαλύπτουν οτι η άδεια που είχε πάρει ο κ.Μπεκρής ήταν παράνομη.Δίνουν δημοσιότητα στο θέμα και η περίφραξη με το διαλυτήριο σταμάτησαν. Έτσι υπάρχει σήμερα ο χώρος εκεί που περπάτησαν ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης."
 πηγή : βιβλίο"Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,Τότε και Τώρα" Αχιλλέας  Μπιθιζης

"1987-1988-1989 Ο κ.Μαριδάκης επικοινώνησε και ήρθε σε επαφή με τον κ.Μύλλερ τον Πρόεδρο της Αμερικανικής σχολής που κάνει έρευνες στην Ελλάδα.Σε αυτό βοήθησε και η κ.Δεκουλάκου Υπ.Πολιτισμού.ήρθε στη Σαλαμίνα ο κ.Μύλλερ και με τις ανασκαφές που έκανε στην καταπατημένη Αρχαία Σαλαμίνα των Αμπελακίων ανακάλυψε πάνω στο Καματερό το αρχαίο τείχος , που είναι το μοναδικό στον κόσμο ως οχυρωματικό έργο υψηλής τεχνολογίας, που οι Καματεριώτες με τις μπουλντόζες το κατέστρεφαν!Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν του επέτρεψε να κάνει σωστικά έργα με χρήματα των Αμερικανών και να έρθουν στην επιφάνεια πολλά πράγματα.Και όχι μόνο αυτό , αλλά άφησαν να εννοηθεί πως θα πρέπει να σηκωθεί και να φύγει απο την περιοχή των Αμπελακίων. Ο κ.Μύλλερ σηκώθηκε και έφυγε , πήγε στην Κόρινθο συνεχίζοντας εκεί το ανασκαφικό του έργο."
πηγή : βιβλίο"Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,Τότε και Τώρα" Αχιλλέας  Μπιθιζης
 ΟΙ ΑΧΕΠΑΝΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΔΑΚΗ

"Με τις εκπομπές στην τηλεόραση που έκανε ο κ.Μαριδάκης ήρθε σε επαφη με τον κ.Λάμπρο Λαμπράκο ο οποιος ηταν και ο υπευθυνος Πολιτισμου των ΑΧΕΠΑΝΣ στην Αμερικη.
Οι άνθρωποι αυτοι ηρθαν στην Ελλάδα και επισκεύθηκαν όλον τον αρχαίο χώρο."
πηγή : βιβλίο"Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,Τότε και Τώρα" Αχιλλέας  Μπιθιζης



 ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ  ΔΩΡΕΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΩΛΙΤΕΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!!

Οι τιτάνιες προσπάθειες του Προέδρου κ.Χρήστου Μαριδάκη μαζι με την  κ. Despina Spanoy-Ikarι Executive Director "The International Institue of Classical Humanities " in New York U.S.A. ώστε να τοποθετηθεί  ενα εντυπωσιακό άγαλμα (Ελέυθερο πνέυμα - Free Spirit )του  διεθνείς φήμη γλύπτη Νίκου Ίκαρη  εις μνήμη των Σαλαμινομαχων δυστυχώς έπεσαν στο κενό αφού  ο Δήμος Αμπελακίων δεν υποστήριξε την ιδεα αυτη.... με αποτέλεσμα το άγαλμα να έρθει στην Ελλάδα και να .... ξαναγυρίσει πίσω στην Νέα Υόρκη αφου κανείς απο την Τοπική αυτοδιοίκηση δεν φιλοτιμήθηκε να το παραλάβει απο τις αποθήκες στον Πειραιά.Ετσι το άγαλμα το πηραν πίσω οι Αμερικάνοι . Οποία ντροπή.! Η θέση για να τοποθετηθει το άγαλμα ειχε βρεθεί στον όρμο, για να φαίνεται απο την Ακρόπολη, αλλα τα ναυπηγεια διαφώνησαν.

πηγή : βιβλίο"Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ,Τότε και Τώρα"
Αχιλλέας  Μπιθιζης




                  


 


  
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ - ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  κ.ΓΚΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.  ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ......


"1992 Ο Πρόεδρος κ.Χρήστος Μαριδάκης μετά από αρκετές προσωπικές επαφές που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατάφερε την άμεση απαλλοτρίωση του Τύμβου - 35 στρεμμάτων .
Για πρώτη φορά το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ξανά όλη την περιοχή απο την Ναυπηγοεπισκευαστική εταιρεία.!!"

ΟΙ Η.Π.Α. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΩΣ "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"




Ο Πρόεδρος κ.Howard Golden του Brooklyn της Νέας Υόρκης μετά τις επαφές που είχε με τον  Πρόεδρο κ.Χρήστο Μαριδάκη αποφάσισε να  εορτάζει κάθε χρόνο  στις 22 Σεπτεμβρίου την Ναυμαχίας της Σαλαμίνας  ως ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

"Επειδή η Ελληνική νίκη στην Ναυμαχία στις 22 Σεπτεμβρίου το 480 πχ, στον κόλπο της Σαλαμίνας,εναντια στα στρατεύματα του Ξερξη,ηταν το αποφασιστικό γεγονός, το οποίο διατήρησε την Ελληνική Δημοκρατία και έσωσε τον Δυτικό Πολιτισμό από τον απόλυτο Δεσποτισμό και επειδή τα έργα των Ελλήνων διανοουμένων και καλλιτεχνών μετά της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, εξέθρεψαν την προσωπική , πολιτική, και θρησκευτική ελευθερία του λόγου και της σκέψης, η όποια έγινε θεμέλιο της Αμερικάνικης Δημοκρατίας και επειδή στις 29 Σεπτεμβρίου 1993 οι πολίτες των Αθηνών θα γιορτάσουν τη νίκη της Σαλαμίνας και θα τιμήσουν τους Έλληνες Ήρωες που πολέμησαν και πέθαναν στην ναυμαχία το 480 πχ και επίσης ενθάρρυναν όλους τους κατοίκους του Μπρούκλιν να ενωθούν με τους Ελληνικής καταγωγής συμπολίτες τους, σε μια τέτοια γιορτή και να τιμήσουν την κληρονομία της Ελευθερίας που κληροδοτήθηκε στην Αμερικάνικη Δημοκρατία από τους Έλληνες ήρωες της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Γιαυτους τους λόγους λοιπόν εγώ ο Howard Golden , Πρόεδρος  του Brooklyn προκηρύσσω εδώ την 22α Σεπτεμβρίου 1993 ως ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Σε μαρτυρία αυτών, έχω υπογράψει εδω και έχω θέσει την σφραγίδα του Brooklyn εδω στις 22 Σεπτεμβρίου 1993. "


πηγη : Περιοδικό ΄ΕΙΚΟΝΑ΄τεύχος 13-1994.


 "Το έτος 2000 κάνει μια κίνηση ο κ.Μαριδάκης ζητώντας ακρόαση από τον Πρόεδρο τηςΔημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλο.Γινετε δεκτός από τον Πρόεδρο, μιλάει μαζί του και αφού τον άκουσε με προσοχή,επικοινωνεί με τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή στον κ.Λαλιώτη-Υπουργός ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ.Ο κ.Λαλιώτης επισκέπτεται την περιοχή και με προσωπική φροντίδα περνάει την περιοχή στα Ολυμπιακά προγράμματα."

"Πράγματι βγήκαν τα πρώτα εκατομμύρια, για να διαμορφωθεί ο χώρος εν όψει Ολυμπιάδας. Τότε ο κ.Μιχας, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό πάλεψαν να παραμείνουν τα ναυπηγεία και να μειώσουν το ενδιαφέρον όλων στον περιορισμένο, λιγοστό χώρο του Τύμβου, που οι βάνδαλοι παραχώρησαν κ.Μιχας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία κατάφεραν να σταματήσουν το Λιμάνι του Πειραιά για 3 ωρες.Τοτε η Κυβέρνηση με τους κκ. Ανωμερίτη και Φωτιάδη, βγάζει μια απόφαση που παραχωρούσε την περιοχή στον Ο.Λ.Π. Α.Ε.ενω παράλληλα παραπλανούσαν τον κόσμο, λέγοντας πως με τη βοήθεια του δημάρχου κ.Τραυλου πήραν το αρχαίο το λιμάνι σώζοντας τον Ιστορικό χώρο, εννοώντας βέβαια το μικρό λοφακι (κατσούτη) του Τύμβου που στην ουσία είχε παραχωρηθεί το 1953."

πηγή : βιβλίο"Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,Τοτε και Τωρα" Αχιλλέας Μπιθιζης






Ο Υπουργός κ. Βενιζέλος με τον Διοικητή του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας- Σαλαμίνιο Αρχιπλοίαρχο κ.Μιχάλαρο
2001 Η συνεργασία του κ. Μαριδάκη μαζι με την αξιόλογη Διευθύντρια του Υπ.Πολιτισμού Δεκουλάκου κατέληξε στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου να χαρακτηριστεί για πρώτη φορά όλη η Ιστορική/Αρχαιολογική περιοχή ως ζώνη Α' ίδιας αρχαιολογικής σημασίας με τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης.

 Ο Νέος Αρχηγός του Ένδοξου και αήττητου Πολεμικού μας Ναυτικού είναι ο Σαλαμίνιος άξιος απόγονος του Ναυάρχου Θεμιστοκλή  ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Στρατηγείου του ΓΕΕΘΑ.


http://www.hellenicnavy.gr/

Το ΤΠΚ Mαριδάκης Ρ-75 έλαβε την ονομασία αυτή προς τιμήν του Υπχου Γ. Μαριδάκη θείου του Προέδρου του "ΑΙΑΝΤΙΣ" και απόστρατου Αξ/κού των Υποβρυχίων κ. Χρήστου Μαριδάκη , που χάθηκε με την αύτανδρο βύθιση του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ στην Αδριατική, στις 29 Δεκεμβρίου 1940.




2009  Για πρώτη φορά το θέμα της καταστροφής του Ιστορικού χώρου των  Σαλαμινομαχων έρχεται προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά απο την ενημέρωση του "ΑΙΑΝΤΙΣ" σε  όλα τα Ευρωπαϊκά κόμματα Επιτρόπου Πολιτισμού ,Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Προέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+PV+ 20090421+ITEM-011+DOC+XML+V0//EN
Tuesday, 21 April 2009 - Strasbourg EUROPEAN PARLIAMENT


14 April 2009
Kenneth Pils (0362/2009); Paolo Cacciavilani (17 signatures) (0363/2009); Kurt Heinen (0364/2009); Tamás Perlaki (0365/2009); Uwe Precht (0366/2009); Helena Isabel Coelho (0367/2009); (name confidential) (0368/2009); Christos Maridakis (Association Aiantis) (0398/2009); Ünal Zeran (106 signatures) (0399/2009); Paunka I. Kafalieva (0400/2009); Simon Avram (0401/2009);



Επίσης ενημερώθηκαν οι ακόλουθοι οργανισμοί, Ο.Η.Ε.,ΟΥΝΕΣΚΟ,ICOMOS-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ.





Καθιερώσαμε ως Επίσημη εορτή στο σώμα του Πολεμικού Ναυτικού,Νομαρχία Πειραιά και Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Διάσωσαμε τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων – των αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων – της αρχαίας πόλεως της Σαλαμίνας


Μεγάλη επιτυχία ήτο η συμπληρωματική δημιουργία ζωνών Α, βάζοντας φραγμό σε κάθε διαπλεκόμενο που είχε προγραμματίσει την περαιτέρω καταστροφή του χώρου. Παράλληλα έδωσε και δίδει μάχες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ως και σε κάθε διεθνή οργανισμό, προκειμένου να ενταχθεί η περιοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ), για να ολοκληρωθεί το όραμα και να γίνει ο τόπος μας το σημείων αναφοράς του κόσμου.

Ο πολύχρονος αγώνας δεν πήγε χαμένος. Ο σπόρος που ρίξαμε, άρχισε να φυτρώνει.΄Ηδη πολίτες, σύλλογοι, οργανισμοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, άρχισαν να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν διλήμματα εις τας Αρχάς της Ελληνικής πολιτείας και παράλληλα τρόμο και προβληματισμό σε κάθε καταστροφέα.


Αυτός ήτο σε γενικές γραμμές ο αγώνας μας. ΄Ενας πολύχρονος αγώνας αγωνίας, πολλών επεισοδίων, πολλών προσπαθειών για να μας εξαγοράσουν,να μας τρομάξουν και να επιχειρήσουν να μας δολοφονήσουν. Η ουσία είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη και είμεθα σίγουροι ότι η προσπάθειά μας θα γίνει εφιάλτης σ΄όλους αυτούς που ζητούν την εξαφάνιση από προσώπου γης των χώρων θυσίας των Σαλαμινομάχων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Αρχαία Σαλαμίνα (Αμπελάκια) να χαρακτηριστεί σαν νεότερο Ευρωπαϊκό μνημείο. Πρώτον για να υπενθυμίζει όχι μόνον σ΄εμάς τους ΄Ελληνες αλλά και σ΄όλους τους Ευρωπαίους την υποχρέωση που έχουν για την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα Μ.Μ.Ε. Ελλάδος και εξωτερικού, ιδιαιτέρως τον ALTER και τον Κώστα Χαρδαβέλλα, τον τοπικό και διεθνή τύπο, ως και πολλούς πολίτες της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Θα ήθελα να σταθώ στο Πολεμικό Ελληνικό Ναυτικό για την πολύπλευρη στήριξη των προσπαθειών μας.


Θα πρέπει να γνωρίζουν οι επόμενες γενεές ότι όποιος αγωνίζεται για την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν κουράζεται, δεν φοβάται και δεν εξαγοράζεται.

Η προσφορά προς την πατρίδα είναι υποχρέωση κάθε ΄Ελληνα και δεν θα πρέπει να περιμένει ανταλλάγματα ή τιμές. Πολύ περισσότερο όταν θα προσπαθήσουν να το παραγκωνίσουν διάφοροι σαλταδόροι της πολιτικής για να γευτούν αυτοί την επιτυχία των αγώνων του.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής Χρήστος Κ. Μαριδάκης "ΑΙΑΝΤΙΣ"




Π.Ε.Φ.Ο. Παράρτημα Σαλαμίνας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Παράρτημα Σαλαμίνας
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1972
Τηλ. 69 74 016 822

Σαλαμίνα 19 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, το παράρτημα Σαλαμίνας της Π.Ε.Φ.Ο. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία μελών του και άλλων φίλων του Ολυμπιακού, στο κέντρο «Παλιά Ιστορία» της Σαλαμίνας.
Στην εκδήλωση του ακολούθησε τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα για την αθλητική και πολιτιστική προσφορά τους στο νησί της Σαλαμίνας, ο ολυμπιονίκης κωπηλασίας Κώστας Κοντομανώλης και ο Χρήστος Μαριδάκης πλοίαρχος Π.Ν. .ε.α.
Ο πρόεδρος
Κώστας Σωτηρόπουλος


Γραφείο τύπου
Γιάννης Στεφάνου

"Ο ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός όμιλος των Σαλαμινομάχων, έχοντας κοινά ιδεώδη, υποστηρίζει τη προσπάθεια που καταβάλλεται και επιθυμεί να συμπαρασταθεί στους αγώνες σας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις δραστηριότητές σας, για να συμμετάσχουμε στο έργο σας.

Για εμάς αποτελείται ένα συνοδοιπόρο στη προσπάθεια, να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε το ιστορικό όνομα των Σαλαμινομάχων και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. "

http://www.salaminomaxoifc.gr/