Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ !!

 Στον "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ" στο Alter σε μια από τις εκπομπές του κ. Κώστα Χαρδαβελα   με θέμα την καταστροφή και εξαφάνιση του Ιερού χώρου των Σαλαμινομάχων συμμετείχε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β' Περιφέρειας  Πειραιά ο κ. Λιντζέρης όπως και ο Πρόεδρος μας κ.Χρήστος Μαριδάκης.

Ο κ.Λιντζέρης ανάφερε μεταξύ των άλλων ότι όταν είχε επισκεφθεί την Γερμανία και συγκεκριμένα το Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ελληνικής διπλωματίας ο Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής του έδειξε ένα τεράστιο πίνακα 54 τ.μ. !! του  Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) ο οποίος απεικονίζει την Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε περίοπτη θέση. 



Έκθαμβος ο κ.Λιντζερης  ζήτησε να μάθει γιατί οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει το πίνακα αυτό μέσα στο Κοινοβούλιο τους. Η απάντηση του Προέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου ήταν αποστομωτική σε ερασμιακή προφορά "Εάν δεν είχατε εσείς οι Έλληνες νικήσει στην Σαλαμίνα  δεν θα  υπήρχαμε ούτε Εγώ τώρα αλλά και ούτε και Εσεις!!"

Αργότερα ο΄Γερμανός Πρόεδρος είπε χαρακτηριστά στον κ.Λιντζερη "Όταν θα έρθω στην Ελλάδα για την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα ήθελα να με ξεναγησετε στα Ηρωικά χώματα της Σαλαμίνας"   

http://www.bayern.landtag.de/cps/rde/xchg/landtag/x/-/www1/2980.htm





Η Βαυαρία έχει δικό της Κοινοβούλιο (Landtag) που εκλέγεται έπειτα από γενική ψηφοφορία. Κεφαλή της κυβέρνησης είναι ο Πρωθυπουργός (Ministerprasident) . Από τον Οκτώβριο του 2008 πρωθυπουργός είναι ο Χορστ Σέχοφερ.




ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ





Als Würdigung an seine ursprüngliche Nutzung als Galeriesaal schmückt den Raum an der Westseite die von Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) in Öl auf Leinwand in Szene gesetzte Seeschlacht zwischen Griechen und Persern bei Salamis. Das Gemälde ist 53,35 Quadratmeter groß.
http://www.bayern.landtag.de/cps/rde/xchg/landtag/x/-/www1/2980.htm


 Ως χώρος στην γκαλερί κοσμεί  την αίθουσα στη δυτική πλευρά του Wilhelm von Kaulbach (1805-1874) σε λάδι σε μουσαμά η ναυμαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών στη Σαλαμίνα. Η ζωγραφική είναι 53,35 τετραγωνικά μέτρα.

  "Εάν δεν είχατε εσείς οι Έλληνες νικήσει στην Σαλαμίνα δεν θα υπήρχαμε ούτε Εγώ τώρα αλλά και ούτε και Εσεις!!"



Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Μόναχο 2003.