Translate-Μετάφραση

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΑΝΤΙΣ, Έκδοση ψηφίσματος για την κηρυγμένη Ιστορική – Αρχαιολογική περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Αξιότιμοι Κύριες και Κύριοι,



Επί την ευκαιρία της εκδόσεως ψηφίσματος σχετικά με την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του κηρυγμένου υπό της πολιτείας Ιστορικού Αρχαιολογικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας προτείνουμε τα κάτωθι :




1. Άμεση απομάκρυνση του Ο.Λ.Π. (Δεν συνάδει η λειτουργία του με τον Ιστορικό χώρο ως κακός και επικίνδυνος χρήστης).


2. Τροποποίηση σχεδίου πόλεως της εν λόγω περιοχής από Βιομηχανική Ζώνη σε Τουριστική και υπό όρους οικιστικής της Νοτίου πλευράς Ζώνης ( Κυνοσούρα - Λιμνιώνας)


3. Ένταξη όλης της περιοχής στα αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ). Ειδικά για τους εργαζόμενους να κατοχυρωθεί η προτεραιότητα στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την αναπτυξιακή δράση του Δήμου Σαλαμίνας εις τον εν λόγω χώρο.


4. α) Χαρακτηρισμός της Ιστορικής περιοχής ως ιδιαιτέρας αναπτυξιακής ζώνης.


β) Να χαρακτηριστεί ο χώρος της Αρχαίας Σαλαμίνας (Αμπελάκια) ως πολιτιστικό κέντρο της νήσου Σαλαμίνας.


ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Α) Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή με σκοπό τις αποζημιώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις καταστροφής φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος από τον ΟΛΠ.


Β) Να διωχθεί ο ΟΛΠ ως και κάθε άλλος υπεύθυνος για τις μέχρι τούδε αποφάσεις και ενέργειες που είναι αντίθετες με το σύνταγμα του νόμους και ψηφίσματα της Ε.Ε σχετικά με τη χρήση γης.


Γ) Να δεσμευτεί ο Δήμος ότι μετά τις εκλογές θα αναλάβει την πολεοδομική έρευνα για να διαπιστωθούν κατά το πόσο είναι νόμιμες ή όχι οι κτηριακές εγκαταστάσεις το ΟΛΠ και των λοιπών μονάδων.


Δ) Να δεσμευτεί ο Δήμος ότι θα προάγει το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε πανελλήνιο και αργότερα Ευρωπαϊκό γεγονός.


Ε) Να δεσμευτεί ό εκάστοτε νέος Δήμαρχος ότι θα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει το Δ.Σ. μια φορά το μήνα σχετικά με την πορεία των ειδικών μέτρων ή και για οποιοδήποτε άλλο θέμα.



Με εκτίμηση,


Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας


Χρήστος Κ. Μαριδάκης                      Γεώργιος Φήμης