Translate-Μετάφραση

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2011

Με την κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ξεκίνησε η τελετή έναρξης της Εθνικής Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας .
ΝΙΑ 2011
    
ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011
 
Εθελοντές μαζι με τον Οργανωτή της Επιτροπής των Σαλαμινίων του Δήμου Σαλαμίνος  και Προεδρο του Αιαντις κ.Χρήστο Μαριδάκη

Ο  Ιταλός Στρατιωτικός Ακόλουθος μαζί με τον κ.Χρήστο Μαριδάκη και την εκπρόσωπο του Κρώτονα της Ιταλιας
«Τα Σαλαμίνια θα πρέπει να εορτάζονται όχι μόνο στην χώρα μας αλλά Παγκοσμίως αφού οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σώθηκαν ύστερα από την Επική Νίκη των Ελλήνων στα Ιερή γη της Σαλαμίνας », τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής κατά την τελετή έναρξης του Σαλαμινιων εκδηλώσεων. 
Την επισήμανση αυτή του Δημάρχου Σαλαμίνος επιβεβαιώνει η πραγματοποίηση της κορυφαίας αυτής τελετής στο μνημείο του Αγνώστου  Στρατιώτη στην Αθήνα, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή, γεμάτη πολιτισμό, τελετή έναρξης. Μια τελετή αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής του νησιού μας, στην οποία αποτυπώθηκε το μεράκι και η εθελοντική προσφορά πολλών συμπολιτών μας.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου Σαλαμίνος ο μουσικοφιλολογικός  σύλλογος  Απόλλωνα τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Παιάνα των Σαλαμινομαχων όπου ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας είχαν κατακλύσει το πλήθος ενώ η συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων της Σαλαμίνας  εντυπωσίασε Έλληνικές και Ξένες αποστολές  με την άρτια εμφάνιση τους και παρουσία φορώντας τις κουλουριώτικες φορεσιές. Μεγάλη και εντυπωσιακη ήταν και η συμμετοχή των Ιδιωτικών  Εκπαιδευτηρίων "ΗΛΙΑΔΗ" με 23 κορίτσια ενδεδυμένα Αρχαιοελληνικά φορώντας κάθε μια από τις μαθήτριες μια κορδέλα αναγράφοντας τις πόλεις κράτη που συμμετείχαν στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας και κρατώντας ένα μικρό κλαδί ελιας.Επισης συμμετείχαν και όλα τα σχολεία του Ιστορικού νησιού μας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες.
 
Κατάθεση Στεφάνων :
Εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ΕΑΑΝ ο κ. Χρήστος Μαριδακης 
Απο αριστερά η εθελόντρια κ. Σακελλαρίου Έρη μαζί με  το Λύκειο Ελληνίδων της Σαλαμίνας,ο Ιταλός Στρατ.Ακόλουθος, Ο  Dr. Damianakos Αντ/δρος του Διεθνόυς Ιστιτούτου Ανθρ/κών Σπουδών της Νέας Υόρκης, ο Γάλλος Στρ.Ακόλουθος,  ο Ανθ/ρχος Π.Ν. Μάκης Ζανής ο κ.Χρήστος Μαριδάκης και η επιτυχημένη Πρόεδρος  κ .Σωσώ Σακελλαρίου του
 Λυκείου των  Ελληνίδων Σαλαμίνας.
ο Δήμαρχος της Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρής, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ.Μαρινάκης ,η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Άννα Φιλινη, Εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ΕΑΑΝ  ο κ. Χρήστος Μαριδακης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Σγουρου ο Αντιπεριφεριαρχης Νήσων κ.Δημήτριος Κατσικαρης,εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων Υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστιδης, Εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Αρχιπλοίαρχος Δημόκριτος Τζιρίτης,Βουλη των Ελλήνων κ. Γρηγόρης Νιωτης, Εκ μέρους του Πρωθυπουργού & της Κυβερνήσεως ο Γ. Γραμματέας Ασφαλείας και Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανασιος Χριστοπουλος,εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο Βουλευτής Ιωάννης Διαμαντιδης, Πρόεδρου Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τραγάκης, της Ν.Δ. ο Βουλευτής κ.Νεράτζης,της ΔΗ.ΣΥ. ο Βουλευτής Γ. Κοντογιάννης καθώς και πρέσβεις E.E. και Στρατιωτικοί ακόλουθοι.
  Τέλος, η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με την συνέντευξη του Δημάρχου Σαλαμίνος στον Ελληνικό και Ξένο τύπο με συντονιστή τον Διευθυντή τύπου κ. Δημήτρη Καπράνο όπουο Δημαρχος Σαλαμιναος μας ενημέρωσε για τα σχέδια του και τις τις προοπτικές για την προστασία, ανάδειξη και προβολή της Αρχαιολογικής/Ιστορικής περιοχής της Κυνόσουρας - Αρχαίο Λιμάνι, εξηγώντας τη φιλοσοφία των «Σαλαμινίων» εκφράζοντας τις προσδοκίες του για το νησί από την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος. 

Η πρώτη μέρα έληξε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», με εκδήλωση που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας όπου εμφανώς συγκινημένη η κ.Ηλιαδη ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολύχρονη προσφορά του Προέδρου του Αιαντις κ. Χρήστου Μαριδακη στον Ελληνικό πολιτισμό  τους αγώνες του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό  και για τις τιτάνιες προσπάθειες του για την  διάσωση του Τύμβου και της Αρχαίας Σαλαμίνας.
  
      
Η Ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού με εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων τον Υπονάυαρχο Κοσμά Χριστίδη μαζί με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή τον Εκπρόσωπο
του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Τραγάκη και τον κ. Χρήστο Μαριδάκη.

Τιμούμε και Δοξάζουμε τους ένδοξους Σαλαμινομάχους, Τιμούμε και Δοξάζουμε το ένδοξο-αήττητο Πολεμικο Ναυτικο και
Λιμενικό Σώμα.

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τίμης στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011