Translate-Μετάφραση

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Από αριστερά ο κ. Χρήστος Μαριδάκης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Gomerzano Maurice, και ο
Κυριάκος Μαριδάκης

Συνάντηση του ειδικού συνεργάτη δημάρχου Σαλαμίνος με τον Γενικό πρόξενο του Μονακό.
 

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ο Γενικός Πρόξενος του Πριγκιπάτου του Μονακό στην Αθήνα κ. Gomerzano Maurice υποδέχτηκε τον Ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Σαλαμίνος σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Χρήστο Μαριδάκη.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης τομεάρχης πρεσβειών και Μ.Μ.Ε. των Σαλαμινίων επετειακών εκδηλώσεων.
Η επίσκεψη του κ. Χρήστου Μαριδακη στον Γενικό Πρόξενο του Μονακό εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σαλαμίνος με τις 25 Πρεσβείες όπου συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας στον Πολιτισμό την Τουριστική ανάπτυξη και την διεθνή προβολή, ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος.
Ο κ. Χρήστος Μαριδάκης αφού ευχαρίστησε τον κ.Gomerzano Maurice για την υποδοχή και την επιστολή του Πριγκιπάτου για τα «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ» υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των διαχρονικά φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, σχέσεις που όπως ανέφερε πρέπει να διευρυνθούν όχι μόνο σε επίπεδο Αθήνας – Μονακό, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειών, Δήμων, Φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.
Επιπλέον, ο Γενικός Πρόξενος του Μονακό σημείωσε μεταξύ άλλων:
Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος ήταν ένα από τα 11.000 άτομα από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιάδα της Αθήνας

 «ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ως ένθερμος Φιλέλληνας και θαυμαστής της Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και όχι μόνο αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή το ότι συμπεριλήφθηκε η σημαία του Μονακό στην παρέλαση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Σαλαμίνας όπου ως γνωστόν η Ναυμαχία συντέλεσε στην διαφύλαξη της Δημοκρατίας και την διάσωση της Ελευθερίας για όλον τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι ο Πρίγκιπας Αβέρτος Β' θα είναι δίπλα σας και θα υποστηρίζει κάθε προσπάθεια σας για την προβολή και ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος και όχι μόνο».
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.