Translate-Μετάφραση

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2011
Τα 23 Αστέρια συμβολίζουν τις 23 Πόλεις-Κράτη που συμμετείχαν για πρώτη φορά ενωμένοι ως Κράτος στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας,( Αθηναίοι , Κορίνθιοι, Αιγινήτες, Μεγαρείς, Λακεδαιμόνιοι Σικυώνοι , Επιδαύριοι , Αμβρακιώτες , Ερετριείς , Τροιζήνιοι , Νάξιοι , Ερμίονες , Λευκάδιοι , Κείοι ,Στυρείς , Κυθνίοι ,Κροτωνιάτες , Χαλκιδέων καθώς η Τήνος, Λήμνος, Μήλος, Σίφνος και Σέριφοςαριστερά ο θρυλικός Βασιλιάς ΑΙΑΝΤΑΣ οπού στη Σαλαμίνα τον τιμούσαν σαν τοπικό ήρωα και υπήρχαν ναοί και άγαλμά του από έβενο. Επίσης τον τιμούσαν πολύ στην Αθήνα και σ' όλη την Αττική και η φυλή, που προς τιμή του είχε ονομαστεί Αιαντίδα φυλή, απολάμβανε μεγάλες τιμές και ετσι ονομάσαμε και τον σύλλογο μας "ΑΙΑΝΤΙΣ" ενώ από τα δεξιά έχουμε  τον ΚΥΧΡΕΑ τον πρώτο μυθικό βασιλιά της Σαλαμίνας.Στην μέση η Βασίλισσα ΣΑΛΑΜΙΝΑ οπου και το Ιστορικό μας νησί μας πηρε την ονομασία του και κάτω η Τριήρης της Επικής νίκης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, πάνω τους βρίσκετε το αμπελόφυλλο ως σήμα κατατεθέν του πρώην Ιστορικού Δήμου των Αμπελακίων-Αρχαίας Σαλαμίνας. 

Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τα "ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2011" κατεβάζοντας  την αφίσα καθώς και την αίτηση συμμετοχής.     

 
                                 ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 

     Σαλαμίνεια 2011,εθελοντισμός και ΑΙΑΝΤΙΣ

Περνάμε δύσκολες ώρες το δίχως άλλο.Το πιο πιθανό έιναι τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο χειρότερα.Η Ελλάδα τώρα που μιλάμε είναι σε πόλεμο και μάλιστα ποικιλόμορφο. Στην οικονομική του μορφή μας το λένε ήδη καθαρα αφού όλα έχουν καθοριστεί οι κανόνες εμπλοκής για όσους καταλαβαίνουν.Για τα άλλα είδη πολεμικής κατά της χώρας όμως ΟΧΙ.

Παρακολουθούμε τον Σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ. τον σύλλογο που πολλά χρόνια τώρα φυλάει Θερμοπύλες στην Σαλαμίνα με μεγάλο κόστος. Έχουμε ξαναγράψει στο παρελθον και θα ξαναγράψουμε και μέλλον για τον ΑΙΑΝΤΙΣ.Το να είμαστε αρωγοί των προσπαθειών του για εμάς στο SiVi portal είναι όχι μόνο στάση ευθύνης απέναντι στο τόπο και τους ανθρώπους του αλλά και αντίσταση στην εξαφανιση της ιστορίας μας που οι προγονοι μας άφησαν να διαχειριστούμε.


Την αποδοχή και δυναμική του ΑΙΑΝΤΙΣ στην τοπική κοινωνία όλοι λιγο πολύ στο νησί την γνωρίζουν. Μας είχαν υποσχεθεί και διεθνή δράση και να το παρακάτω άρθρο να τους επιβεβαιώσει. Έχουμε και τον εθελοντισμό για τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας που εδώ και λίγες ημέρες είναι σε εξέλιξη με την επίσημη προκηρυξη του Δήμου.


Είμαστε δίπλα στον ΑΙΑΝΤΙΣ και στους αγώνες του και είναι το ελάχιστο της προσφοράς μας.Όλοι κοντά στο εθελοντισμό και στην ενεργό συμμετοχή όπως μπορεί ο καθένας. Γιατι ο Έλληνας μπορει να γίνει και να είναι πολλά, αλλά ανιστόρητος ούτε έγινε ούτε θα γίνει ποτέ. Επειδή δεν έχουμε και εμείς αυτό το δικαίωμα συμπληρώνουμε τα έντυπα συμμετοχής για τα Σαλαμινεια 2011 εδώ.


Μεγάλο Ιστορικό-Επιστημονικό Γερμανικό Περιοδικό P.M. Prespektive το οποίο διανέμετε εκτός της Γερμανίας σε Αυστρία και Ελβετία στο τεύχος που κυκλοφορεί αναφέρετε για την σπουδαιότητα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην Παγκόσμια Ιστορία .Στο DVD του περιοδικού υπάρχει επίσης σε τρισδιάστατη απεικόνιση η Ναυμαχία και πως επηρέασε αργότερα τις Ελληνικές αξίες, τη Δημοκρατία και ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.


Σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες έρχεται το Γερμανικό περιοδικό να μας υπενθυμίσει ότι μόνο με την αξιοποίηση και προβολή της Ιστορία και του Πολιτισμού μας θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε..


ΑΙΑΝΤΙΣ / Β.ΕΥΡΩΠΗΣ

SiVi.gr teamhttp://www.sivi.gr/topika-nea/eidiseis.html