Translate-Μετάφραση

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Επική Ναυμαχία της Σαλαμίνας
29η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας

Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής απο αριστερα ο κ.Μαριδάκης μαζι με τον Αν.Στρατιωτικό Ακόλουθο
και εκπρόσωπο της Πρεσβειας των Η.Π.Α στην Ελλάδα και απο δεξιά ο Αν.Στρατιωτικός Ακόλουθος
της Ρωσσίας μαζι με τις λαμπρές παρουσίες του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας.
Ο Σύλλογος ΑΙΑΝΤΙΣ δικαιώνετε μετά απο 34 χρόνια αγώνων και προσπαθειών ώστε το όραμα ορισμένων ενεργών πολιτών με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο κ.Χρήστο Μαριδάκη να γίνει πραγματικότητα αφού μετά την πρόταση του η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από τον Δήμο Σαλαμίνος να εορτάζεται η 29η Σεπτεμβρίου ως Αργία και αφιερωμένη στο Πολεμικό Ναυτικό γίνονται θεσμός όπως και η Αδελφοποίηση 23 Δήμων ως Σύνδεσμος των Σαλαμινομαχων με μοναδικό σκοπό την προστασία, ανάδειξη και την παγκόσμια προβολή της μεγαλύτερης μάχης του κόσμου ενω παράλληλα να εορτάζεται η ίδια ημέρα όχι μόνο από την Ευρώπη άλλα και απο την Παγκόσμια κοινότητα ως ημέρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.....ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και η Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν την κορωνίδα της εβδομάδας Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας.
Ιστορική η Ημέρα για τον Δήμο Σαλαμίνος και για την
Ελλάδα μετα την Ιστορική Αδελφοποίηση 23 Δήμων, πόλεων-κρατών που
Συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Η αδελφοποίηση των 23ων Δήμων (πόλεις-κράτη) που έλαβαν μέρος στην ιστορική Ναυμαχία, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης των Δημάρχων διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, όσον αφορά στην αναγκαιότητα ευρύτερης ανάδειξης του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας.
Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής κατέθεσε προτάσεις συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων, οι οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.
Τα Ιδ. Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη συμμετείχαν στην αδελφοποίηση με 23 κορίτσια αντιπροσωπεύοντας τους αδελφοποιημένους Δήμους.
Το ίδιο βράδυ, στην τελετή αδελφοποίησης, υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο από τους Δημάρχους.

Ο Δήμος της Σπάρτης επιλέχθηκε ως ο πρώτος Δήμος που θα προεδρεύσει για ένα χρόνο στο συντονιστικό όργανο των αδελφοποιημένων Δήμων διοργανώνοντας εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ένδοξους Σαλαμινομάχους.

Η Ένδοξη Κρήτη παρελάζει στην Αρχαία Σαλαμίνα
Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και η επόμενη μέρα, όπου έλαβε χώρα μεγάλη παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα της Αρχαίας Σαλαμίνας (Αμπελακίων), σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρευρέθησαν.
Η σύγκλιση του χρόνου που έγινε έσμιξε το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας με το σύγχρονο ελπιδοφόρο μέλλον, βλέποντας τα μικρά παιδιά με υψωμένες τις σημαίες να παρελαύνουν εκεί που, πριν 2500 χρόνια περίπου, προετοιμάζονταν το έδαφος για τη λαμπρότερη νίκη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ.Γιάννης Τσαβαρής ,ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) - Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Αντιναύαρχος ΛΣ Σούλης Κωνσταντίνος, Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί Π.Ν. και Λ.Σ.
Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) - Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Αντιναύαρχος ΛΣ Σούλης Κωνσταντίνος, Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί Π.Ν., Λ.Σ. ,η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, 27 Δήμαρχοι Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τιρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος και εκπρόσωποι του Τύπου.


Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι για πρώτη φορά τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Πρέσβεις και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν εκπρόσωποι πρεσβειών από την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία, τη Βενεζουέλα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.
Το Λύκειο Ελληνίδων της Σαλαμίνας τιμά τις ξένες αποστολές παρελάζοντας με τις σημαίες των κρατών τους.

Χρήστος Μαριδάκης Αξ/κός Π.Ν. ε.α. - Υποβρύχιο S-111
Η εβδομάδα Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας έληξε με την δεξίωση προς τιμήν των επισήμων προσκεκλημένων, που οργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στην αίθουσα κοσμικών εκδηλώσεων «Λιόγερμα» και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντινάυαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.Γ. Κουτσούκος και ο Δήμαρχος Σαλαμίνoς κ. Γιάννης Τσαβαρής τίμησαν τον κ.Χρήστο Μαριδακη για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στον Πολιτισμό.


Παρακαλούμε όπως δείτε τα παρακάτω Videohttp://youtu.be/t2SV4rTqo6g

Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά την Ναυμαχία της Σαλαμίνας με την παρουσία της Φρεγάτας
F 455 Σαλαμίς στο Ιστορικό νησί μας.