Translate-Μετάφραση

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΟΙ Η.Π.Α. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΩΣ "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

CITY OF NEW YORK - PROCLAMATION - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.




 Ο Πρόεδρος κ.Howard Golden του Brooklyn της Νέας Υόρκης μετά τις επαφές που είχε με τον  Πρόεδρο κ.Χρήστο Μαριδάκη αποφάσισε να  εορτάζει κάθε χρόνο  στις 22 Σεπτεμβρίου την Ναυμαχίας της Σαλαμίνας  ως
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!



CITY OF NEW YORK - PROCLAMATION - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, PRESIDENT HOWARD GOLDEN


Αντιπροσωπεία Αμερικανών και Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων


Αντιπροσωπεία Αμερικανών και Ελλήνων αξιωματικών στον Τυμβο των Σαλαμ/χων
Να γνωρίσει από κοντά τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και τον χώρο, που πραγματοποιήθηκε η ναυμαχία της Σαλαμίνας, μια από τις πιο σημαντικές στην παγκόσμια ιστορία, είχε την ευκαιρία αντιπροσωπεία Αμερικανών και Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Σχολής Ευελπίδων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της ναυμαχίας του 480 π.Χ. αλλά και στη σπουδαιότητα που καταλαμβάνει αυτό το πολεμικό γεγονός στον ρουν της ιστορίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αξιωματικών της στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων είναι η δεύτερη επίσκεψη ξένης στρατιωτικής αντιπροσωπείας που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων μηνών μετά από αίτημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες του Συλλογου ΑΙΑΝΤΙΣ και πολιτών της Σαλαμίνας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου.