Translate-Μετάφραση

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στο Στέκι του Άκη στην παραλία Αγίου Γεωργίου Φανερωμένης θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτη  συγκέντρωση για τους νέους  από τον Δήμαρχο της Ιστορικής Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή με  με σκοπο την ανταλλαγή  ιδεών και προτάσεων για όλα τα θέματα  που απασχολούν τον τόπο καθώς και την προστασία , προβολή και ανάδειξη της επικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνος ως Παγκόσμιο ιστορικό  γεγονός.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τιμά τους ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ

"Πρέπει να τιμούμε τους πεσόντες και τους προγόνους μας."Δοξολογούμε το Θεό που έσωσε την Ελλάδα,το έθνος μας και τον δυτικό πολιτισμό Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας τέλεσε
ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επί τη εορτή της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Στην Δοξολογία παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και ο Επίσκοπος Σαλαμίνος κ. Δωρόθεος.
Ο δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής στο τέλος της δοξολογίας τίμησε τον αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και τον τίμησε με το "χρυσό μετάλλιο" της πόλεως.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση να παραστεί στους εορτασμούς.
Επίσης ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά η Εκκλησία είναι στο πλευρό του λαού, και τον στηρίζει στο ξεπεράσει τις δυσκολίες.
Ακολούθησε παρέλαση, ενώ προηγουμένως πρέσβεις από 20 χώρες πέταξαν στεφάνι στη θάλασσα, τιμώντας τους Σαλαμινομάχους. Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σαλαμίνας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, και ο αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
naumaxia1
naumaxia2
naumaxia3
naumaxia6
naumaxia5
naumaxia4
naumaxia7
naumaxia8