Translate-Μετάφραση

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Χρήστος Μαριδάκης - Matthies Eric , Warner Bros - Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης  Τσαβαρής  με το πρότυπο αντίγραφο της τριήρους "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" στον Αρχαίο Λιμένα.

 
Πόλο έλξης για το Χόλιγουντ αποτελεί η ιστορία της Ελλάδας, με πρόσφατο παράδειγμα την νέα ταινία «300 η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» όπου πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον  προσεχή Μάρτιο με αναφορά στην επική Ναυμαχία της Σαλαμίνος.



Ο Βρετανός καθηγητής και κατασκευαστής της
τριήρους  "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" Boris Rankov
 
Ο βραβευμένος Αμερικανός παραγωγός της Warner Bros  Matthies Eric στις 2 Ιανουαρίου  επισκέφθηκε την Σαλαμίνα  με την τεχνική του ομάδα  και  κινηματογράφησε όλες τις ιστορικές Περιοχές της Ναυμαχίας  ενώ  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή , τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου κ. Χρήστο Μαριδάκη , τον Βρετανό Καθηγητή κατασκευαστή της τριήρους « Ολυμπιάς»  Boris Rankov την κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου Συγγραφεύς-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας , μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών μελετών   και τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη υπεύθυνο πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης - παγκόσμιας προβολής της Ναυμαχίας ο οποίος διαδικτυακά τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες του Δήμου και του ΑΙΑΝΤΙΣ για προβολή και ανάδειξη  του μοναδικού αυτού παγκόσμιου γεγονότος.

 

 

Για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα και η ιστορία της αποτελούν σημείο αναφοράς στα κινηματογραφικά δρώμενα της Αμερικής, με αφορμή την ταινία που πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους και έχει θέμα την επική ναυμαχία των Ελλήνων εναντίων της Περσικής Αυτοκρατορίας.

 

Σύμφωνα πάντα  με την Warner Bros αναμένετε να παρακολουθήσουν την ταινία   πάνω από 500.000.000 θεατές από  όλον τον κόσμο!  Θα είναι  μια τεράστια  διαφήμιση  για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Σαλαμίνα που επιβάλλετε  να αξιοποιηθεί και να προβληθεί τουριστικά  για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2.500 χρόνια (Αρχαία Σαλαμίνα , Τύμβος, Αρχαίος Λιμένας, Κυνόσουρα)  από το Υπουργείο Πολιτισμού ,τον  ΕΟΤ και την  UNESCO  χρηματοδοτώντας όλες τις εργασίες από το ΕΣΠΑ όπως πράττει χρόνια τώρα για όλες τις υπόλοιπες αρχαιολογικές περιοχές της Ελλάδας.


 
Η Σαλαμίνα θα είναι υποψήφια  Πολιτιστική πρωτεύουσα της  Ευρώπης για το 2021   με τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία, γι αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και άμεσα να  ξεκινήσουν εργασίες για προστασία , προβολή και ανάδειξη  ενός μνημείου που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία.