Translate-Μετάφραση

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ κ.ΛΑΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τη κ. Λαιμού Χρυσάνθη στο Λονδίνο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 29 - 6 - 2011 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, αποδεχόμενος την πρόσκληση της κ. Λαιμού Χρυσάνθης, στο Λονδίνο. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν οι πολύτιμες επαφές με παράγοντες που θα προωθήσουν και θα αναδείξουν την Ιστορική κληρονομιά του Νησιού.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής μίλησε στο St James Palace. Στον λόγο του έκανε μια ιστορική αναδρομή επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό πνεύμα βρίσκει τις ανθρώπινες αξίες και την δημοκρατία που συνυπάρχει με αυτές στο πολιτισμό και στη παράδοση.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
 
Ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της Ιστορίας σε έναν αμυντικό πόλεμο εναντίων των Περσών. Μια καθοριστική μάχη για τον Ελληνικό και όχι μόνο πολιτισμό για την ελευθερία και την Δημοκρατία της Ελλάδος και μια από τις σπουδαιότερες ναυτικές συγκρούσεις στην ιστορία.
 
Με την συμπαράσταση και την συμμετοχή της η κ. Λαιμού συμβάλλει προκειμένου να εορτάσει με κάθε λαμπρότητα το Ιστορικό γεγονός της «ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» στις 29η Σεπτεμβρίου το νησί μας και η Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ