Translate-Μετάφραση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 H παρέλαση του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη αφιερωμένη στα ιδανικά και τις αξίες της Επικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας !Μεγάλη η τιμή για τον Δήμαρχο της Σαλαμίνας.

 
Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής μαζί με τον Ελληνισμό της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης εκπροσωπώντας το Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας μετά από την τιμητική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης.

Η Ελληνική Ομογένεια των Η.Π.Α. αισθάνθηκε διπλά υπερήφανη αφού γιορτάζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία τίμησαν και γιόρτασαν παράλληλα το Έπος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την θυσία των ενωμένων Ελλήνων για την ύπαρξη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης εξέφρασε τη θετική διάθεση να συμπράξουν στην ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του «ιερού κενοταφικού χώρου του τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τέλος το Brooklyn της Νέας Υόρκης έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα    από το 1993 να εορτάζετε κάθε χρόνο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας στις Η.Π.Α. ως Ημέρα της Δημοκρατίας μετά από τις πρωτοβουλίες του Λαμπρού Λαμπράκου των ΑΗΕΠΑΝΣ και του Χρήστου Μαριδάκη του Συλλόγου Αιαντις από την Σαλαμίνα.
 Η απόφαση αυτή της Αμερικανικής βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας που διασώθηκε με τη νίκη των Ελλήνων στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ν.Υ. 25/MARCH/2012

VIDEO MAYOR OF SALAMIS