Translate-Μετάφραση

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

'ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ

   
11 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ. ,μία διάλεξη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ με θέμα «ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ». Μία διάλεξη όπου το Sivi.gr δεν μπορούσε παρά να είναι εκεί,κάτι που ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει.

Και είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με αφορμή αυτήν την διάλεξη "τα σπουδαία έρχονται". Αυτό, που ίσως ακούγεται σαν απειλή ή στο ευγενικότερο σαν προειδοποίηση, αποτελεί μία δέσμευση και διά στόματος του προέδρου του "ΑΙΑΝΤΙΣ" και του Δημάρχου Σαλαμίνας.

Δεν θα αναφερθούμε σκόπιμα στο άψογο τυπικό της διάλεξης ούτε και στις στιγμές των σεμνων τιμητικών βραβεύσεων κάτι το οποίο ήδη ο σύλλογος το έχει κάνει επαρκέστατα στην ιστοσελίδα του, όπου πρέπει όλοι να επισκεφθούν και να ενημερωθούν.Είδαμε μία αίθουσα κατάμεστη όπου "σχεδόν" όλοι έδωσαν το παρών. Το "σχεδόν" το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί η απουσία ορισμένων φορέων πέρασε απαρατήρητη.

Ακούσαμε τον πρόεδρο κ.Μαριδάκη, με μοναδικό τρόπο να παρουσιάζει τα εως τώρα πεπραγμένα,να δημοσιοποιεί ορισμένες σκέψεις και ιδέες του συλλόγου και δικές του και να γνωστοποιεί έναν νέο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

Θα υπερτονίσουμε την έκφραση "μοναδικό τρόπο" του κ.Μαριδάκη γιατί κατάφερε να είναι συγκλονιστικός. Μία διάλεξη που στο απολογητικό της κομμάτι συγκίνησε το ακροατήριο όσο και τον ίδιο. Μία διάλεξη που πείσμωσε και θύμωσε με την διαδοχή εγκληματικών προς την ιστορία της χώρας ενεργειών. Μία διάλεξη που όργισε με την εμμονή συγκεκριμένων προσώπων και φορέων στην εξυπηρετηση σκοτεινων συμφερόντων και όχι κατ'ανάγκη οικονομικών. Μία διάλεξη θλίψης για την σκόπιμη ή μη, αδιαφορία,αποχή,μετάθεση ευθυνών-δράσεων,συνενοχή.