Translate-Μετάφραση

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΑΜΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - SALAMIS THE CRADLE OF FREEDOM & DEMOCRACY

 

 by Grefis Productions.

Η Σαλαμίνα ως  Παγκόσμια κοιτίδα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας πρόκειται να διεκδικήσει το 2021 την Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης με τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από την επική Ναυμαχία που άλλαξε το ρου της Παγκόσμιας Ιστορίας.

 Η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Έγινε διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη Ναυμαχία που συνέβη το 480 π.Χ., που έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες σταματώντας την Περσική Αυτοκρατορία να εισχωρήσει στην Ευρώπη. Στην Σαλαμίνα ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός έμεινε σε ένα σπιτάκι από το 1933 έως το 1950, απέναντι από το Μοναστήρι της Φανερωμένης. Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτρης γι' αυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο νησί. Στις ΒΑ. ακτές της νήσου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

 

Salamis as World cradle of Freedom and Democracy will claim the 2021 the Cultural Capital of Europe with the completion of 2500 years of the epic naval battle that changed the course of world history.

Salamis island is known for the Battle of Salamis, the decisive naval victory of the allied Greek fleet, led by Themistocles, over the Persian Empire in 480 BC. It is said to be the birthplace of Ajax and Euripides, the latter's birth being popularly placed on the day of the battle. In modern times, it is home to Salamis Naval Base, headquarters for the Hellenic Navy.